Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μαστίγιο και καρότο

Νέες απειλές από ΕΠΑΕ μια μέρα πριν από την τριμερή συνάντηση (ΕΠΑΕ, ΕΠΟ, ΠΣΑΠ) για την απεργία των ποδοσφαιριστών

Σ' εκβιασμό των ποδοσφαιριστών προχωράει η ΕΠΑΕ, λίγες ώρες πριν καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου, απ' όπου μάλιστα έχει τη βεβαιότητα πως θα επανέλθει η ομαλότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου "χωρίς ακραίες ενέργειες που βλάπτουν την εύρυθμη λειτουργία του"!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής συνεδρίασε χτες και σε ανακοίνωσή της, μετά τα υποκριτικά ευχολόγια, προσθέτει: "Επειδή η ΕΠΑΕ πρέπει να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών της, καθώς και του Κράτους και των φιλάθλων γενικότερα αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τη νομική υπηρεσία να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ενώπιον του αρμοδίου Προέδρου Πρωτοδικών για να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική".

Η κορύφωση της κόντρας πάντως δείχνει περισσότερο πιθανή απ' ό,τι η εκτόνωση, αφού και οι παίχτες δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντ. Αντωνιάδης, συναντήθηκε χτες με τον ΓΓΑ, Γ. Σγουρό και ανέφερε μεταξύ άλλων: "Με προσφυγές δε λύνονται τα προβλήματα. Εμείς επιμένουμε και θα ικανοποιηθούμε, μόνο αν γίνουν αποδεκτά όλα τα αιτήματά μας, όχι αποσπασματικά".

Από την πλευρά του ο ΓΓΑ ευχήθηκε στη σημερινή τριμερή συνάντηση (ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, ΠΣΑΠ) να βρεθούν λύσεις και το ΔΣ της ομοσπονδίας να επανεξετάσει τα θέματα. Κατόπιν η πολιτεία θα εκφράσει τις απόψεις της. Πάντως ο Γ. Σγουρός προανήγγειλε παρέμβαση: "Μπορεί με βάση το Καταστατικό να μην έχουμε δικαίωμα ανάμειξης, αλλά ο νόμος με σαφέστατες διατάξεις μας το δίνει". Πρόκειται για το νόμο 2433/'96 ο οποίος επιτρέπει παρέμβαση του κράτους όταν υφίσταται παρανομία. Στην προκειμένη περίπτωση είναι η μη σύσταση διαιτητικής επιτροπής. Οταν προκύπτουν διαφορές εργοδοτών - εργαζομένων συστήνεται μια πενταμελής επιτροπή (εκπρόσωποι ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, ΠΣΑΠ και δύο εν ενεργεία δικαστές) την οποία ξέχασαν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ