Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ, ΑΡΣΕΝΑΛ - ΠΑΟΚ 1 - 1
Πέταξε προς τη δόξα

Με κανονιά του Βρύζα ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του αποκλείοντας την πρωτοπόρο του αγγλικού πρωταθλήματος

ΛΟΝΔΙΝΟ (του απεσταλμένου μας Ντίνου ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗ).-

Με την... υπογραφή Ζήση Βρύζα ο ΠΑΟΚ κατέκτησε χτες τη μεγαλύτερη πρόκριση στην ιστορία του με μια μοναδική ενέργεια του διεθνή επιθετικού στο 86'. Ο Βρύζας δέχτηκε κάθετη μπαλιά από τον Φραντζέσκο, έξω από την περιοχή. "Αδειασε" υπέροχα τους Ανταμς, Μπόουλ και μ' ένα συρτό σουτ έστειλε την ομάδα του στους 32 του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η Θεσσαλονίκη πήρε "φωτιά" από τους πανηγυρισμούς οι οποίοι κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για να είναι συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία, ο δικέφαλος πέρασε από πολλά... κύματα. Ομως οι παίχτες του είχαν θέληση αλλά και τύχη όπως είχε ζητήσει ο Α. Αναστασιάδης.

Η Αρσεναλ, όπως αναμενόταν, από την αρχή πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Κατάφερε μάλιστα σχετικά νωρίς να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο 22' ο Μπέργκαμπ έκανε το 1 - 0 με μακρινό σουτ και αφού είχε ελευθερωθεί απ' τον Κολομπούρδα με ωραία προσποίηση. Παρά την πίεση των γηπεδούχων αυτό ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Κυρίως χάρη σε δύο έξοχες επεμβάσεις του Μιχόπουλου σε σουτ των Πετί (43'), Πέρλοου (44').

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασισμένος στον αγώνα. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, όμως ο δικέφαλος αμυνόταν καλά. Μάλιστα δειλά - δειλά έβγαινε από την περιοχή του. Πάντως το 1 - 0 παρέμενε χάρη κυρίως στον Μιχόπουλο. Ο διεθνής τερματοφύλακας μπορεί να είχε προβλήματα στις εξόδους, έδωσε ρεσιτάλ όμως στα σουτ. Κορυφαίες στιγμές στο 61' και το 83' που απέκρουσε προσπάθειες των Ντίξον, Ράιτ αντίστοιχα. Ο τελευταίος δε χρίστηκε σκόρερ στο 67' γιατί την πορεία της μπάλας προς την κενή εστία άλλαξε στο... παρά ένα ο Ζαγοράκης.

Ετσι το γκολ του Βρύζα... σφράγισε το εισιτήριο της πρόκρισης και έγραψε μια ακόμα "χρυσή" σελίδα στην ένδοξη ιστορία του ΠΑΟΚ. Συγκινημένος ο Ελληνας σκόρερ βγαίνοντας από τ' αποδυτήρια δήλωσε: "Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι μεγάλη πρόκριση. Εχουμε και συνέχεια". Εξέχουσες μορφές των "ασπρόμαυρων" οι Νάγκμπε (κορυφαίος), Ολιβάρες, Μιχόπουλος, Βρύζας.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Ντίξον, Γουίτενμπεργκ, Βιερά, Μπόουλντ, Ανταμς, Ράιτ, Μπέργκαμπ, Οβερμαρς (74' Πλατ), Πάρλοου (88' Ανελκά), Πετί.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας (80' Καπετανόπουλος), Ζαφειρίου (33' Σιδηρόπουλος), Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Νάγκμπε, Βελής.

Με λάθη ο Βέλγος διαιτητής Πιρό "κιτρίνισε" τους Ντίξον, Ανταμς, Τασιόπουλο, Σιδηρόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ