Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ - ΟΦΗ 2 - 1
Πήρε ό,τι ήθελε

Με γκολ του Νιόπλια ο ΟΦΗ εξασφάλισε νωρίς (15') την πρόκριση

Με γλυκόπικρα συναισθήματα πήρε ο ΟΦΗ το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που έχασε με 1-2 από τη Φερεντσβάρος αλλά χάρη στο 3 - 0 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Από την αρχή του παιχνιδιού οι παίκτες του Γκέραρντ επέβαλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ μόλις στο 15, "θάβοντας" ουσιαστικά σε αυτό το σημείο τα όνειρα των Ούγγρων που ήθελαν πλέον 5 γκολ για να προκριθούν.

Ο Νίκος Νιόπλιας εκμεταλλεύτηκε άριστα σέντρα του Μίτιτς και επιχειρώντας ένα σουτ - κεραυνό έξω από την περιοχή έγραψε το 1 - 0.

Οι Ούγγροι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Μιλάνοβιτς δυο φορές, στο 20 και στο 36, αρκέστηκε να σημαδέψει το οριζόντιο δοκάρι του Χανιωτάκη.

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΟΦΗ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού αφού οι παίκτες της Φερεντσβάρος φαίνεται να είχαν συμβιβαστεί πλέον με το φάσμα του αποκλεισμού.

Ομως, στο 70 σε μια αδράνεια της κρητικής άμυνας ο Ρώσος Λιτσένκο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Χανιωτάκη.

Στο 83'η Φερεντσβάρος κέρδισε πέναλτι όταν ο Αδάμος ανέτρεψε τον Χόρβαρντ . Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης και έγραψε το τελικό 2 - 1.

Φερεντσβάρος: Ούτβαρετς, Ντράγκονερ, Πάλικ, Μιλάνοβιτς, Νίλας (81 Ζάνατσικ), Σουλτς, Βίλντε, Μυριούτα, Σοτς, Χόρβαρντ, Λιτσένκο.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κιάσσος, Παπαδόπουλος, Αδάμου, Μαρινάκης, Νιόπλιας, Αναστασίου, Μίτιτς (35 Ντιάρα), Κουνενάκης (78 Ρίζνιτς), Σταυρακάκης, Κουτσοπιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ