Πέμπτη 2 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ, ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5 - 1
Πάγωσαν οι ελπίδες

Τα λάθη παικτών και τεχνικής ηγεσίας έφεραν τη συντριβή των ερυθρολεύκων

Ανώμαλη προσγείωση για τον Ολυμπιακό χτες το βράδυ στο παγωμένο... όνομα και πράγμα στάδιο του Λέρκενταλ. Η Ρόζενμποργκ έκανε τους παίκτες του Μπάγεβιτς μιας... πεντάρας νιάτα (5 - 1) και ασφαλώς η νίκη επί της Πόρτο στον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ πήγε περίπου... περίπατο.

Σκέτο... δράμα ήταν ο Ολυμπιακός και μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος που δέχτηκε "μόλις" πέντε γκολ. Η άμυνα ήταν ανεκδιήγητη και κάθε επίθεση των Νορβηγών "μύριζε" γκολ. Ο Κυριάκος Καραταϊδης προσπαθούσε να μπαλώσει, όμως... ξήλωναν οι υπόλοιποι της άμυνας, της πλέον νευραλγικής θέσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θαρρείς πως οι Νορβηγοί ήταν παιδιά ανώτερου Θεού. Πιο δυνατοί, πιο κινητικοί, πιο ομάδα. Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας μοιρολατρικά αντιμετώπισαν το ματς αμέσως μετά την επιτυχία του πρώτου γκολ. Ηταν το 13' όταν με κοντινή κεφαλιά ο Χάραλντ Μπράντμπακ έπιανε στον... ύπνο την άμυνα των Πειραιωτών. Είκοσι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Στραντ να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Ο ίδιος παίκτης στο 43' ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Με έξοχο πλασέ έγραψε το βαρύ 3 - 0 για σκορ ημιχρόνου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπου και το... μισό γκολ έχει αξία. Το... μαρτύριο συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος όπου οι Νορβηγοί... αχόρταγοι δεν έλεγαν να χάσουν το κέφι τους. Στο 55' ήταν η σειρά του Ρούσφελντ με κοντινή κεφαλιά να γράψει το 4 - 0.

Σε μια αναλαμπή του ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής στο 69' με τον Οφορίκουε που πέρασε σαν αλλαγή του Ιβιτς την ώρα που ο Σέρβος φάνηκε να παίρνει... μπροστά.

Δεν ήταν το μόνο λάθος του Ντούσκο. Κακώς άφησε μέσα στο ματς τον ανύπαρκτο Αλεξανδρή, όπως βέβαια κακώς δεν ξεκίνησε τον Νταμπίζα που τουλάχιστον θα μπορούσε να πάρει έστω μια κεφαλιά από τους πανύψηλους Νορβηγούς.

Το επισφράγισμα της επιτυχίας των Σκανδιναβών ήρθε στο 78' και πάλι από τον Μπράντμπακ που σαν σε... προπόνηση πλάσαρε τον Τοχούρογλου.

Στο τέλος της συνάντησης ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες με τον Αλεξανδρή. Ομως τι θα άλλαζε ουσιαστικά;

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Μπράντμπακ, Στραντ, Ρούσφελντ και ο δαιμόνιος διεμβολιστής Γιάκομπσεν που αναστάτωσε την άμυνα των ερυθρολεύκων.

Ουδείς ξεχώρισε από τους Πειραιώτες. Χωρίς ίχνος υπερβολής. Απλώς ο Καραταϊδης είχε πάθος...

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Γιάμφταλ, Μπεργκντόλμο, Χάφτουν, Χέγκεμ, Στιν, Στραντ, Μπεργκ, Σκάμελσρουντ, Ρούσφελντ, Μπράντμπακ, Γιάκομπσεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Βαρεσάνοβιτς, Γεωργάτος (60' Οφορίκουε), Ανατολάκης, Καραταϊδης, Πασσαλής, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (53' Νινιάδης), Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής, Ιβιτς (73' Γκόγκιτς).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Του χάλασε τη γιορτή (1998-05-19 00:00:00.0)
Πρώτος στόχος ο Στραντ (1998-04-15 00:00:00.0)
Γρήγορο γκολ θέλει ο Μπάγεβιτς (1997-12-20 00:00:00.0)
Για το γόητρο και την Ελλάδα (1997-12-10 00:00:00.0)
Παγωμένο κλίμα (1997-10-31 00:00:00.0)
Ανησυχία για τα εύκολα λάθη (1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ