Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Στον αιφνιδιασμό προσβλέπει η κυβέρνηση

Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από διαδικασίες αιφνιδιαστικές, χωρίς κανένα διάλογο, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, ο Αλ. Παπαδόπουλος, προχωρώντας στη γνωστή τακτική του της επίδειξης πυγμής και αδιαλλαξίας, τόνισε ότι δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πτοηθεί από τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Μιλώντας στον "Φλας" τόνισε ότι "οποιεσδήποτε αντιδράσεις μπορεί να υπάρξουν, που κυρίως γίνονται από βολεμένους οι οποίοι θέλουν να διατηρηθεί το σημερινό "στάτους κβο", ας υπάρχουν. Οσο πιο πολλές αντιρρήσεις υπάρχουν, τόσο πιο πολύ η μεταρρύθμιση είναι σε καλό δρόμο" (!).

Απέφυγε, όμως, να δώσει περισσότερα στοιχεία για τις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί "υπάρχει μία ευαισθησία στο θέμα". Επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των μαζικών μετατάξεων που θα ακολουθήσουν, λέγοντας ότι "το θέμα του προσωπικού δεν αντιμετωπίζεται, είναι ένα παρεπόμενο θέμα". Χαρακτήρισε, ωστόσο, πολύ καλή τη δουλιά της διυπουργικής επιτροπής, και επανέλαβε ότι στην προχθεσινή σύσκεψη με τον Κ. Σημίτη οργανώθηκε η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοσίων υπηρεσιών. Αναφερόμενος γενικότερα στους σχεδιασμούς του υπουργείου στη Δημόσια Διοίκηση, είπε ότι μέχρι τις 28 Φλεβάρη θα εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των υπουργείων στις περιφέρειες. Στη συνέχεια θα καταρτιστούν οι νέοι οργανισμοί των υπουργείων, οπότε θα προσδιοριστούν οι θέσεις των εργαζομένων. Διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις για τους οργανισμούς των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου θα ληφθούν τους επόμενους μήνες.

  • Η ηγεσία της ΝΔ έσπευσε να επικροτήσει τις κυβερνητικές επιλογές για την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών και υπηρεσιών, στο όνομα της μείωσης του κράτους. Η μείωση του κράτους αποτελεί, ιδίως σήμερα, βασική ανάγκη και πολιτική προτεραιότητα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης, υπό τον Κ. Καραμανλή, των στελεχών που ασχολούνται με την οικονομία. Η ΝΔ επέκρινε μάλιστα την κυβέρνηση γιατί καθυστέρησε να προχωρήσει σε αυτές τις αποφάσεις, ενώ αμφισβήτησε αν έχει γίνει σωστός προγραμματισμός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ