Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό η ευθύνη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την παρακολούθηση από ασφαλίτη της σύσκεψης της ΕΣΑΚ

"Το ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, ενημερώνει τον ελληνικό λαό ότι, με τα έως τώρα δεδομένα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης επιδιώκει να υποβαθμίσει και να συσκοτίσει το γεγονός της παρακολούθησης σύσκεψης της ΕΣΑΚ από αστυνομικό με πολιτικά, ύστερα από εντολή της Κρατικής Ασφάλειας. Δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, όπως ισχυρίζονται οι πολιτικοί υπεύθυνοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Θυμίζουμε ότι, τους τελευταίους μήνες, παρόμοια περιστατικά συνέβησαν σε σύσκεψη των Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας, σε συνέλευση της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών, της Ομοσπονδίας Λογιστών, πάλι στην Αθήνα, στη διάρκεια της δήθεν έρευνας για λαθρομετανάστες, και αλλού. Εξάλλου είναι γνωστά και τα "περί κοινωνικού αυτοματισμού" και τα βουλκανιζατέρ στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, που είναι υποχρεωμένοι να πουν από πού δόθηκε η εντολή στην Κρατική Ασφάλεια που διέταξε την παρακολούθηση. Οι τυχόν ισχυρισμοί περί παρακράτους ή περί μεμονωμένων πρωτοβουλιών πέφτουν στο κενό. Η παλαιότερη, αλλά και η σύγχρονη πείρα στην Ελλάδα και αλλού αποδεικνύει ότι το παρακράτος, οι παραμηχανισμοί στήνονται και τροφοδοτούνται από το ίδιο το κράτος της καταστολής, της χειραγώγησης και της εξαγοράς.

Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα αυτό δεν είναι ούτε νέο, ούτε καινούριο. Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει, δημόσια και στη Βουλή, από την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων, ότι έχουν δρομολογηθεί μηχανισμοί παρακολούθησης, πίεσης, τρομοκρατίας και εξαγοράς, οι οποίοι συνεργάζονται σε ορισμένους κρίκους και με μηχανισμούς των Σωμάτων Ασφαλείας και, οπωσδήποτε, με τις διάφορες γνωστές υπηρεσίες που δρουν στη χώρα μας. Αυτούς τους μηχανισμούς το ΠΑΣΟΚ τους προωθεί από τότε. Πρόσφατη καταγγελία έγινε στην ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Οι μηχανισμοί αυτοί δε στρέφονται μόνο κατά του ΚΚΕ, αν και το ΚΚΕ είναι ο πρώτος στόχος τους. Χρησιμοποιούνται και κατά μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ, εναντίον όλων όσοι αντιστέκονται, δε θέλουν να γίνουν υπάλληλοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Είναι, επίσης, πολύ πιθανόν οι μηχανισμοί αυτοί να αποτελέσουν υποδομή για την εφαρμογή της γνωστής Σένγκεν.

Το ΚΚΕ δεν ικανοποιείται από τη φραστική καταδίκη των φαινομένων παρακολούθησης. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να καταδικάζονται τέτοιες ενέργειες, ώστε να μη φαίνονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι, να μην προκαλείται δικαιολογημένη ευαισθησία της κοινής γνώμης. Το θέμα είναι να ξηλωθούν αυτοί οι μηχανισμοί, να δυναμώσει η επαγρύπνηση του λαού, ώστε να μη βρίσκουν καμιά απήχηση όλα αυτά τα αντιλαϊκά και καταπιεστικά σχέδια.

Το ΚΚΕ δεν πάσχει από μανία καταδίωξης, ούτε κάνει φτηνή πολιτική εκμετάλλευση, όπως ορισμένοι έσπευσαν να δηλώσουν. Οσοι έσπευσαν να ισχυριστούν τα παραπάνω, ή είναι αφελείς ή συγκαλύπτουν τα γεγονότα. Το ΚΚΕ δε φοβάται την ιδεολογική, πολιτική και αστυνομική τρομοκρατία της κυβέρνησης. Θα την αντιμετωπίσει όπως ξέρει, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, εναντίον των οποίων στρέφεται η τρομοκρατία, οι μηχανισμοί εξαγοράς ανθρώπων", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ