Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατακραυγή!

Τα συνδικάτα καταδικάζουν και προειδοποιούν

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την παρουσία οργάνου της Γενικής Ασφάλειας με πολιτική περιβολή στη σύσκεψη της ΕΣΑΚ και επισημαίνει: "Αν κάποιοι επιθυμούν την αναβίωση του "Συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας, θα βρουν αντιμέτωπο ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει αμέσως όλα τα μέτρα για να σταματήσουν αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα".

Η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει την πράξη αυτή και "θυμίζει σε όσους επιθυμούν να αναβιώσουν καταδικασμένες μεθοδεύσεις και ενέργειες, που θίγουν στοιχειώδεις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, ότι η ελεύθερη συλλογική συνδικαλιστική και πολιτική δράση κατακτήθηκε με μεγάλους αγώνες και θυσίες και κάθε αμφισβήτησή της θα μας βρει αποφασιστικά και δυναμικά αντιμέτωπους".

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει "την αναβίωση του χαφιεδισμού των Σωμάτων Ασφαλείας" και προειδοποιεί ότι θα περιφρουρήσει το δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και δράσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καλεί τα κόμματα να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι "η αγανάκτηση των εργαζομένων, που εκφράζεται πλέον στους δρόμους του αγώνα και συνεχώς διογκώνεται, έχει προκαλέσει τον πανικό κυβέρνησης και πλουτοκρατίας. Η προσπάθεια αναβίωσης του "Συνδικαλιστικού" της Ασφάλειας, που μας γυρνά σε καταδικασμένες στη συνείδηση της εργατικής τάξης περιόδους, το βεβαιώνει". Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή την ενέργεια και επισημαίνει ότι "οι ενέργειες αυτές συνδέονται άμεσα με την εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν, η ένταξη της οποίας στη Διακυβερνητική του Αμστερνταμ υπογράφεται σήμερα (σημ. χτες), καθώς και με το νόμο 2472/97 που προβλέπει το φακέλωμα των πολιτών της χώρας". Την εμφάνιση αστυνομικού στη σύσκεψη καταδικάζει η Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδας και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Την απαράδεκτη προσπάθεια παρακολούθησης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης των πολιτών, καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας,η ΠΕΜΕΝ,το Σωματείο της "Χαλυβουργικής",ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και το Σωματείο Ελαιουργοσαπουνοποιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ