Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάβημα συνδικαλιστών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Για το απαράδεκτο κρούσμα παρακολούθησης από ασφαλίτη με πολιτική περιβολή της προχτεσινοβραδινής συνδικαλιστικής σύσκεψης της ΕΣΑΚ, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ πραγματοποίησε χτες το πρωίπαράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Παπαδογιαννάκης - με τον οποίο συναντήθηκαν - επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας πως "είναι μεμονωμένο" και παρέπεμψε σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση που θα διεξαχθεί.

Στην παρατήρηση των συνδικαλιστών, ότι ο ίδιος ο αξιωματικός υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος Ακροπόλεως δήλωσε πως εκτελούσε εντολές της Κρατικής Ασφάλειας, ο γενικός γραμματέας είπε: "Το αν πήρε εντολή, να έρθει να το πει στη διοικητική εξέταση. Ποιος του έδωσε τέτοια εντολή;".

Στο εύλογο ερώτημα των συνδικαλιστών πώς είναι δυνατόν ένα κατώτερο αστυνομικό όργανο να αναλαμβάνει τέτοιες "πρωτοβουλίες" όπως υπονοεί, απάντησε: "Και εμένα μου προκαλεί περισσότερα ερωτηματικά"!

Οταν οι συνδικαλιστές διαμαρτυρήθηκαν για την αυξημένη αστυνομική παρουσία σε κάθε συγκέντρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, ο Γ. Παπαδογιαννάκης τη δικαιολόγησε ως εξής: "Αυτό γίνεται, επειδή υπάρχουν προβοκάτορες"!

Απέφυγε να απαντήσει στις συγκεκριμένες καταγγελίες για τις προηγούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις αστυνομικών ενάντια στους συνταξιούχους, στους απεργούς ναυτεργάτες και σε τόσες άλλες. Μάλιστα παριστάνοντας πως έχει έρθει "από άλλον πλανήτη" και πως δε γνωρίζει για προηγούμενες περιπτώσεις εμφάνισης ένστολων αστυνομικών σε κλειστές συσκέψεις εργαζομένων - αν και έχουν καταγγελθεί στον Τύπο - είπε: "Παρακαλώ να με ενημερώνετε σε κάθε τέτοια περίπτωση"!

Οι συνδικαλιστές παρέδωσαν στο γενικό γραμματέα το ψήφισμα των αντιπροσώπων της ΕΣΑΚ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, στο οποίο καταγγέλλεται "η ωμή πρόκληση της κυβέρνησης να στείλει άνδρες της Ασφάλειας να παρακολουθούν και να παρενοχλούν τις εργασίες μας".

Επίσης οι συνδικαλιστές επισήμαναν στον Γ. Παπαδογιαννάκη για άλλη μια φορά ότι η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής που παρατηρείται τελευταία είναι απόρροια της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και δήλωσαν πως "οι τρομοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις, που θέλουν να φέρουν τη χώρα 50 χρόνια πίσω, δε θα περάσουν και θα τσακιστούν από το εργατικό και λαϊκό γενικότερα κίνημα".

Την αντιπροσωπεία συνδικαλιστών αποτελούσαν οι: Γ. Μανωλάκος μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Π. Σοφός γενικός γραμματέας του ΕΚΑ, Β. Γεωργαντάς,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Τσιουμπρής αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ, Η. Σταμέλος μέλος της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και ο Δ. Ανδρεάκος πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ