Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Εκσυγχρονιστικό" κλείσιμο εφημερίδων

Ανακοίνωση - καταγγελία του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πάτρας

"Εκσυγχρονιστικό" φίμωτρο σε χιλιάδες εφημερίδες και περιοδικά πολιτικού, συνδικαλιστικού και πολιτιστικού περιεχομένου βάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Τύπου, η οποία καταργεί τα μειωμένα τιμολόγια διακίνησης αυτών των εντύπων μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συλλόγου Πάτρας και ανακοινώνεται πως εξαιτίας αυτής της απόφασης κλείνει το περιοδικό του ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ.

Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση, τονίζεται, χιλιάδες μικρά έντυπα τοπικού περιφερειακού και πανελλαδικού χαρακτήρα, έντυπα - βήμα συνδικαλιστικών φορέων ή δημοτικών κινήσεων, εφημερίδες και περιοδικά με σημαντική πολιτιστική προσφορά, αλλά και συνεισφορά στην πληροφόρηση, στη διακίνηση των ιδεών και σ' αυτήν την ίδια την ελευθεροτυπία δέχονται σοβαρό πλήγμα, αφού η κυκλοφορία τους γίνεται δύσκολη έως αδύνατη. Κι αυτό γιατί η Υπουργική Απόφαση βάζει τέτοιους όρους και προϋποθέσεις που το δικαίωμα στα ευνοϊκά τιμολόγια των ΕΛΤΑ χάνεται οριστικά. Την ίδια στιγμή το δικαίωμα αυτό παραμένει κυρίως για τα μεγάλα εκδοτικά - εμπορικά συμφέροντα, συμβάλλοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο στη μονοπώληση και κυριαρχία τους στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

Αυτά προωθεί η κυβέρνηση για να επιβεβαιωθεί, δυστυχώς, ότι η Υπουργική Απόφαση δε στηρίζεται μόνον στον τύπο του Ν.1092/38 του δικτάτορα Μεταξά, αλλά μετά πενήντα χρόνια βρικολακιάζει και το πνεύμα του, υπογραμμίζει η ανακοίνωση - καταγγελία του ΔΣ του Παμμικρασιατικού Συλλόγου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ