Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Σε κρίση η κεντροαριστερή κυβέρνηση

Ο ΓΓ της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Φ. Μπερτινότι, με νεότερες χτεσινές δηλώσεις του βεβαιώνει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό

ΡΩΜΗ. -

Αταλάντευτος στην απόφαση ότι ο προϋπολογισμός που έχει την πρόθεση να καταθέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να αποσυρθεί προτού ξεκινήσουνοι συνομιλίες μεταξύ της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" και του πρωθυπουργού Ρομάνο Πρόντι, εμφανίστηκε κατά τις χτεσινές του δηλώσεις ο ηγέτης του κόμματος, Φάουστο Μπερτινότι.

Ο Μπερτινότι κατά την άφιξή του στη Ρώμη από τις Βρυξέλλες, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: "Δεν μπορούμε πλέον να ξεπεράσουμε αυτό τον προϋπολογισμό, είναι εσφαλμένος και πρέπει να αποσυρθεί. Θα πρέπει να αρχίσουν συνομιλίες για να δοθούν απαντήσεις στα προβλήματα που θέσαμε", δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση στα ερωτήματα που προκάλεσε το άνοιγμα από στέλεχος του βασικού κυβερνητικού κόμματος, του Κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς (PDS), για συνομιλίες με στόχο την άρση του αδιεξόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσεζέρε Σάλβι, ηγέτης στη Γερουσία του PDS μετά την κυβερνητική κρίση που εκδηλώθηκε προχτές στη γείτονα χώρα, είχε δηλώσει πως υπάρχουν ενδείξεις που καθιστούν πιθανή μια λύση, στον οποίο ο Μπερτινότι απάντησε: "Οι ενδείξεις ελάχιστα αξίζουν, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν υπάρχει πραγματική αποδοχή να αλλάξει η οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης". Συμπληρώνοντας ότι το κόμμα του είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο να συνομιλήσει με όλους μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και εγγυήσεις.

Η Κομμουνιστική Επανίδρυση, η οποία εξασφαλίζει στον Πρόντι την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή του ιταλικού Κοινοβουλίου, έχει αρνηθεί να στηρίξει τον προϋπολογισμό για το 1998. Αντιτίθεται κατηγορηματικά στις ύψους πέντε τρισεκατομμυρίων λιρετών περικοπές στην πολιτική που προτίθεται να ακολουθηθεί για το "κράτος πρόνοιας" και τις συντάξεις, οι οποίες προβλέπονται στον προϋπολογισμό αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ