Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις σχεδόν κατά... πάντων!

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Διαδικασία εμπορικών κυρώσεων ενάντια σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Καναδά και ΕΕ κινούν οι ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Η Αμερικανίδα αντιπρόσωπος για το Εμπόριο, Σαρλίν Μπαρσέφσκι, δήλωσε χτες ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν τη διαδικασία που προβλέπει ο αμερικανικός εμπορικός νόμος στο κεφάλαιο 301 για αμερικανικές εμπορικές κυρώσεις, κατ' αρχάς σε βάρος της Νότιας Κορέας, επειδή η Σεούλ κατά την αμερικανική άποψη παρεμποδίζει τις αμερικανικές εξαγωγές και παραβιάζει το "ελεύθερο" εξωτερικό (διεθνές) εμπόριο του αυτοκινήτου.

Επίσης, δρομολογούνται οι διαδικασίες για επιβολή κυρώσεων σε άλλες τρεις χώρες και ενάντια στην ΕΕ, με τη δικαιολογία ότι λαμβάνονται προστατευτικού χαρακτήρα μέτρα έναντι των εξαγόμενων από τρίτη χώρα προϊόντων...

Ετσι, κατά τις ΗΠΑ, η Ιαπωνία παραβιάζει το ελεύθερο εξωτερικό εμπόριο των φρούτων, η Αυστραλία παραβιάζει το ελεύθερο εξωτερικό εμπόριο της δερμάτινης ταπετσαρίας για αυτοκίνητα, ενώ ο Καναδάς και η ΕΕ κάνουν παραβιάσεις στο ελεύθερο εμπόριο των γαλακτοκομικών προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ