Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάζουν σε εφαρμογή το ΤΣΑ Αχα'ϊας

Είκοσι δύο εργατικά σωματεία προειδοποιούν ότι δε θα επιτρέψουν την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα

Από τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν στα τεχνικά έργα για τη ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου,αλλά και όσους θα προσληφθούν για να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από τη ζεύξη, σχεδιάζεται να αρχίσει η υλοποίηση του Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης Αχαϊας.Εκτός από τους κυβερνητικούς παράγοντες, πρωτοστατούν σ' αυτό ο νομάρχης Αχαϊας Στάθης Αθανασόπουλος - Σερέτης και ο δήμαρχος Πάτρας Α. Καράβολας!

Αυτό αποκαλύπτει το τοπικό περιοδικό της Πάτρας "Σύμβουλος Επιχειρήσεων", στο οποίο δημοσιεύεται σχετική δήλωση του προέδρου του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και... πρωτεργάτη στην υλοποίηση των ΤΣΑ Γιάννη Τσαμουργκέλη.Τα έργα για την κατασκευή αναμένεται να έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που αφορά - σε πρώτη φάση - εκατοντάδες εργαζομένους, σήκωσαν στο "πόδι" τους εργαζόμενους του νομού. Ηδη συντονίζονται αγωνιστικά 22 σωματεία του νομού,τα οποία με κοινό τους υπόμνημα προς το νομάρχη Αχαϊας και τον δήμαρχο Πάτρας προειδοποιούν ότι δε θα επιτρέψουν την παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων, την επιβολή του εργασιακού Μεσαίωνα.

Πρόκειται για τα σωματεία ΑΛΟΥΚΑΝΚΟ, Αρτεργατών, ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ, Βυρσοδεψών, Δούρου, Ιματισμού, Ελλάς, Θερμαστρών, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, Κρητικού, Κ. Ε. Α ΑΡΑΞΟΥ, Μουσικοί Δήμου, Μετάλλου, Οικοδόμων, Πλεκτηρίων, Τσαγκαράδων, ΦΡΙΓΚΟΡΕΞ, ΜΙΣΚΟ, Ηλεκτρολόγων, Συνταξιούχων ΙΚΑ,και "Βοσινάκη".

"Η εργοδοσία ντόπια και ξένη, ενθαρρημένη από τον "κοινωνικό διάλογο", τρομοκρατεί τους εργαζόμενους με την απειλή του κλεισίματος των επιχειρήσεων για να υποταχτούν. Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμοστούν στην πόλη μας που μαστίζεται από την ανεργία, τα κατάπτυστα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που γυρίζουν στο Μεσαίωνα τις εργασιακές σχέσεις, ανατρέπονται συμβάσεις - ωράριο - ασφαλιστικά δικαιώματα". Τα πιο πάνω επισημαίνουν τα 22 σωματεία και καλούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην συμμετέχει στο "έγκλημα - όπως το χαρακτηρίζουν - των ΤΣΑ", να πάρει πρωτοβουλίες για να ενισχυθεί και να στηριχτεί η πάλη των εργαζομένων για να μην περάσουν τα σχέδια των πολυεθνικών όπως της ΜΠΑΡΙΛΛΑ που απολύει εργαζόμενους, αλλά και το καθεστώς δουλείας που θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους η διοίκηση του εργοστασίου δέρματος Ισπανικός Οίκος και η ΕΤΒΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ