Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στη ΜΙΝΕΡΒΑ

Την ανάκληση 9 απολύσεων ζητούν, απεργώντας σήμερα, οι εργαζόμενοι

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη, εργαζόμενοι της ΜΙΝΕΡΒΑ,σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόλυση 9 συναδέλφων τους, που εργάζονταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και που σύμφωνα με το σωματείο κάλυπταν πάγιες ανάγκες της επιχείρησης και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους.

Με ανακοίνωση του επιχειρησιακού σωματείου καταγγέλλεται η στάση του διευθυντή Ν. Μονέ,ο οποίος σε συνάντηση που είχε με το σωματείο δήλωσε: "Αν το σωματείο δε συμφωνεί μαζί μου, το παραμερίζω και απευθύνομαι στους εργαζόμενους"! Καταγγέλλεται ακόμα ότι εμφάνισε σαν δική του προσφορά την επιτυχία του σωματείου για τη μετατροπή της πλειοψηφίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου,καθώς και γιατί μιλώντας στο προσωπικό απείλησε ότι "θα κόψει τα πόδια" σε όποιον απευθυνθεί στο σωματείο!

Καταγγέλλεται όμως και η διευθύντρια προσωπικού Α. Μακαριγάκη,η οποία αρνήθηκε να ενημερώσει το σωματείο για τον αριθμό των εργαζομένων ορισμένου χρόνου που λήγει η σύμβασή τους και σε πόσους θα ανανεωθεί, λέγοντας ότι δεν το γνωρίζει. Το σωματείο την καλεί στο εξής να το ενημερώνει σωστά και έγκαιρα. Τέλος, προειδοποιεί ότι αν δεν ανακληθούν οι απολύσεις, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ