Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
"Σκόντο" στα αιτήματα...

Με αίτημα αιχμής τις αυξήσεις στα κατώτερα κλιμάκια, προχωρά σε κινητοποιήσεις η ΑΔΕΔΥ. Αυξήσεις 25% και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πρότεινε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Με "βαριά" καρδιά και κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ) της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ,στη χτεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας (11π.μ.-3μ.μ.) στις 23 Οκτώβρη και 24ωρης απεργίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη,απορρίπτοντας ταυτόχρονα το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο που πρότεινε η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα",η οποία χαρακτηρίζει την απόφαση "αναντίστοιχη με τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων".

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, προβάλλοντας τα πραγματικά τους αιτήματα και απαιτώντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το κύριο αίτημα που προβάλλει η πλειοψηφία της Εκτελεστικής, είναι ενταγμένο στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και αφορά "τη χορήγηση - όπως αναγράφεται σε σχετική ανακοίνωση - πραγματικών αυξήσεων για το '98 μέσα από θεσμικές βελτιώσεις του μισθολογίου. Κατώτερες αποδοχές, 200.000 δρχ.". Να σημειώσουμε πως ο υφυπουργός Οικονομικών την περασμένη βδομάδα είχε προϊδεάσει για μηδενικές αυξήσεις και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως δοθούν κάποιες δραχμικές αυξήσεις στα κατώτερα κλιμάκια των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εκπρόσωποι της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας",τόνισαν την ανάγκη να αποχωρήσει η ΑΔΕΔΥ απ' τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη και κατέθεσαν πλαίσιο αιτημάτων που απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων. Συγκεκριμένα πρότειναν τη διεκδίκηση: Αυξήσεων της τάξης του 25%.Θεσμοθέτηση γνήσιας ΑΤΑ.Θεσμοθέτηση γνήσιων, ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων.Αφορολόγητο ποσό, ίσο με το όριο φτώχειας τετραμελούς οικογένειας. Τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας και πάταξη της φοροκλοπής του μεγάλου κεφαλαίου. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Υπολογισμό του εφάπαξ στις αποδοχές του τελευταίου μήνα πριν τη συνταξιοδότηση. Κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων για υγεία και παιδεία κ.ά.

Η παράταξη πρότεινε, επίσης, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 23 Οκτώβρη και αμέσως σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ,για παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Ο Δ. Αγκαβανάκης,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας", σχολιάζοντας την απόφαση της Εκτελεστικής, επισήμανε: "Είναι αναντίστοιχη της οξύτητας των προβλημάτων των δημοσίων υπαλλήλων και βεβαίως αναντίστοιχη με την άμεση ανάγκη για συνολική συμπαράταξη όλων των εργαζομένων (δημόσιου - ιδιωτικού τομέα) ενάντια στην ακραία αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.Καλούμε τους εργαζόμενους στο δημόσιο να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες και με τη μαζική τους συμμετοχή στη στάση εργασίας και στην ενωτική - πανεργατική συγκέντρωση να της δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και να τη μετατρέψουν σε αφετηρία έντονων ενωτικών αγώνων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση - ΣΕΒ και Ευρωπαϊκή Ενωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ