Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Μας βλέπουν σαν ζητιάνους

ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΤΟΣ,μαχητής του ΕΛΑΣ, Αργοστόλι. Είμαι συνταξιούχος του ΙΚΑ και στο Αγρίνιο που κατοικούσα μέχρι τώρα έπαιρνα τη σύνταξή μου μια εργάσιμη μέρα που έγραφε το απόκομμα της ειδοποίησης. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και στο Αργοστόλι που κατοικώ πλέον μόνιμα. Εδώ η διαδικασία που εφαρμόζει το ΙΚΑ είναι της ταλαιπωρίας, γιατί μας ενημερώνει ότι θα πληρωθούμε στο διάστημα από τις 25 έως τις 31 του μήνα, οπότε εμείς πρέπει να κυνηγάμε καθημερινά τον ταχυδρόμο για να δούμε ποια μέρα από αυτές θα μας πληρώσει. Πού ακούστηκε και ποια ανθρώπινη λογική δέχεται έναν τέτοιο ανόητο κανονισμό;

Δε φτάνει που παίρνουμε συντάξεις πείνας και κοροϊδίας από τη "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εμείς τα "περήφανα γηρατειά", όπως παλιότερα μας "βαφτίσανε", μάς ταλαιπωρούνε χωρίς λόγο και από πάνω; Εχω 5.800 βαρέα ένσημα από τις οικοδομές που δούλευα, και παίρνω 99.630 δρχ. σύνταξη, πού πήγαν τα χρήματα που δίναμε από τον ιδρώτα μας;

Είναι ντροπή, γιατί αγωνιστήκαμε με ξυλοδαρμούς, καταδιώξεις και εξορίες, για να μας βλέπουν σαν ζητιάνους; Στο τέλος της ζωής μας, με 80 χιλ. νοίκι; Ευτυχώς που παίρνει και η γυναίκα μου "καλή" αγροτική σύνταξη 29.630 δρχ. και "ζούμε"!

Αν ψήφιζαν ΚΚΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,Αθήνα. Από το 1918, από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχουν περάσει μέχρι σήμερα, πολλές χιλιάδες κομμουνιστές. Αλλοι εκτελέστηκαν, άλλοι πέθαναν και μερικοί προδώσανε.

Το κόμμα έχει ανάγκη από ηθικά στελέχη, αλλά έχει και ανάγκη από οικονομική ενίσχυση. Για να μπορέσει να κρατήσει το "Ριζοσπάστη", που είναι η μόνη εφημερίδα που γράφει την αλήθεια και για να φτιάξει την τηλεόραση. Και όλα αυτά γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που υποστηρίζει την εργατική τάξη, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το ψηφίζουν ούτε το ενισχύουν οικονομικά. Αν το ψηφίζανε αυτοί, θα είχε άλλη δύναμη μέσα και έξω από τη Βουλή.

Το Κυπριακό

Γ. Α. ΧΑΛΑΡΗΣ,Αθήνα. Ηδη έχουν περάσει δυο χρόνια που μοίρασαν την Κύπρο με το περίφημο "Αμυντικό δόγμα". Νομίζω ότι κάτι πρέπει να λέει ο φάκελος της Κύπρου, σχετικά με το θέμα "προδοσία".

Οι εντολές που παίρνουμε από τους Αμερικανο - νατοϊκούς, τα αφεντικά μας, έρχονται μέσω ΟΗΕ και όχι απ' ευθείας, γιατί; ή μήπως νομίζουν ότι μιλάνε σε"αμερικανάκια"; Στο κάτω κάτω σε ποιον έχουν να δώσουν λόγο, δεν υπάρχει το"εμπόδιο" της ΕΣΣΔ να υπερασπίζει τους καταπιεζόμενους λαούς. Μετά από τόσα χρόνια θα κάνουν έρευνα ξεθάβοντας νεκρούς για να ομολογήσουν απολεσθέντες και νεκρούς; Μα δεν ντρέπονται; Μόνο που τολμούν να γράφουν κάτι τέτοια, γίνονται γελοίοι.

Οσο για τον ΟΗΕ, είναι μόνο για να περνάνε τα σχέδια και οι εντολές των Αμερικανονατοϊκών. Γιατί δεν εκτελούνται οι αποφάσεις του; Είναι η Κύπρος μέλος του; Είναι η Κύπρος ανεξάρτητο κράτος; 'Η μήπως όλα αυτά είναι μόνο στα χαρτιά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ