Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ολοι στην απεργία!

Πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων καλούν σε συμμετοχή στην απεργία, ενώ οι περιοδείες συνεχίζονται. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καλεί στη συγκέντρωση της Αθήνας

Στη "μάχη" της καλύτερης προετοιμασίας της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας στις 23 Οκτώβρη, έχουν ριχτεί τα συνδικάτα, καλώντας τους εργαζόμενους, με τη μαζική συμμετοχή τους σε αυτήν, να απαντήσουν αποφασιστικά και δυναμικά στην προσπάθεια αφαίρεσης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, που προωθούν κυβέρνηση, εργοδότες και Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στα πλαίσια αυτά, η Ζωή Σώκου, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία,επισκεπτόμενη τους χώρους δουλιάς για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Προχτές, η Ζ. Σώκου επισκέφτηκε τη βιομηχανία ΒΙΟΣΕΡ στα Τρίκαλα που παράγει ορούς. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε στη συνδικαλίστρια να μιλήσει στους εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος, αλλά έγινε συγκέντρωση με καθολική συμμετοχή, την ώρα που οι εργαζόμενοι σχόλασαν. Στη συνέχεια, επισκέφτηκε τη βιομηχανία ΤΥΡΑΣ,ενώ το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση φαρμακοϋπαλλήλων στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Χτες η Ζ. Σώκου επισκέφτηκε τη Λάρισα και μίλησε με τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ, καθώς και στις βιομηχανίες ιματισμού ΛΙΓΚΕΡΑΣ και ΡΑΠΤΕΞ.Το απόγευμα πήρε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στις επαφές και στις συνομιλίες που είχε με τους εργαζόμενους της περιοχής φάνηκε πως είναι αγανακτισμένοι με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται, καθώς και ότι κερδίζουν έδαφος οι θέσεις της ΕΣΑΚ για αγώνες με σωστό περιεχόμενο και προσανατολισμό. Σήμερα, η Ζ. Σώκου θα επισκεφτεί χώρους δουλιάς στο Βόλο.

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 23 Οκτώβρη και στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέρα στις 10πμ στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου,απευθύνει, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι "βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων χρόνων" και απαιτεί απ' τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει απ' τον "κοινωνικό διάλογο" - παγίδα.

Τις δηλώσεις της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και του προέδρου της ΓΣΕΕ, που, "στο όνομα της εξεύρεσης θέσεων εργασίας, εξάγγειλαν την κατάργηση του 8ωρου", καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας.Υπογραμμίζει τις σοβαρές ευθύνες των συνδικαλιστικών παρατάξεων που συνεχίζουν να συμμετέχουν στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη και καλεί τους εργαζόμενους της Λευκάδας να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Σε σύσκεψη για την απεργία, που έγινε προχτές το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά,με συμμετοχή εκπροσώπων των σωματείων ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και ΔΕΗ,ασκήθηκε κριτική για τις παραλείψεις που υπάρχουν στο πλαίσιο αιτημάτων του ΕΚΠ, καθώς καιγια την εμμονή της πλειοψηφίας της διοίκησης του Κέντρου για συμμετοχή των εργαζομένων στον "κοινωνικό διάλογο", ενώ αρκετοί συνδικαλιστές απαίτησαν να αποχωρήσει η ΓΣΕΕ απ' αυτόν.

Με αντικείμενο την προετοιμασία της απεργίας, έγινε σύσκεψη σωματείων και στο Βόλο.Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία των Μηχανοσιδηρουργών Βόλου συμμετείχαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων του Σωματείου Καθαριστριών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Ενωσης Κλωστοϋφαντουργών, του Συνδικάτου Οικοδόμων Μαγνησίας και του Συλλόγου Συνταξιούχων.Αποφασίστηκε η έκδοση κοινής ανακοίνωσης, στην οποία θα προβάλλονται τα αιτήματα για: Αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο", 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο χωρίς μείωση των μισθών, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, καταδίκη των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης κ.ά.

Στην απεργία καλούν επίσης με ανακοινώσεις τους τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Βιβλιοχαρτοπωλών, "Πράκτικερ" και Κωνσταντακάτος.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Κάλεσμα προς τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας (11πμ - 3μμ) στις 23 Οκτώβρη και στην πανεργατική συγκέντρωση στις 11πμ την ίδια μέρα στο Πεδίον του Αρεως, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"."Με τη μαζική, δυναμική μας συμμετοχή - τονίζεται στην ανακοίνωση - στην κινητοποίηση παραμερίζουμε τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζουμε την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, προβάλλουμε τα γνήσια αιτήματά μας, δημιουργούμε όρους για μέτωπα αγώνων όλων των εργαζομένων και για κλιμάκωση και ένταση των κινητοποιήσεων".

Η παράταξη, σημειώνοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντεπιτεθούν συντονισμένα στην αντεργατική κυβερνητική πολιτική, πρότεινε συμπαράταξη της ΑΔΕΔΥ με τους άλλους εργαζόμενους, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία στις 23 Οκτώβρη, όμως η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απέρριψε την πρόταση. Η "ΔΕ" καλεί σε διεκδίκηση για αυξήσεις 25%, γνήσια ΑΤΑ, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ απ' τον "κοινωνικό διάλογο", κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ