Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΙ - ΞΥΛΟΥΡΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητά να ρυθμιστούν τα χρέη στο ΤΕΒΕ

Την απόγνωση, στην οποία οδηγούν τους ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ οι συνεχείς αναπροσαρμογές των εισφορών, υπογραμμίζει με επιστολή της προς τον διοικητή του ΤΕΒΕ η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνών και Προαστίων. Συγκεκριμένα, η Συντεχνία επισημαίνει ότι μετά την ψήφιση του εξοντωτικού νόμου 2084/92 για τους ασφαλισμένους που εισέρχονται από 1.1. '93, με την οποία αναπροσαρμόζονται οι αυξήσεις εισφορών, σύμφωνα με τις αυξήσεις των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων δύσκολα, εάν όχι ακατόρθωτα, θα μπορέσουν να επιβιώσουν πάνω από τρία χρόνια το πολύ.

Οσο, συμπληρώνει, για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993, οι συνεχείς αναπροσαρμογές έγιναν ρουτίνα, φέρνοντας τους ασφαλισμένους σε απόγνωση, με αποτέλεσμα να χρωστάνε στο ΤΕΒΕ από ένα μέχρι πέντε χρόνια. Η ρύθμιση των χρεών που έγινε τον Αύγουστο του 1996, αναφέρει η Συντεχνία, δεν ήταν αποτελεσματική, ενώ τα τέλη καθυστερήσεως παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, και προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν αρθούν τα μέτρα για τα τέλη αυτά θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, και ζητά μεταξύ άλλων από τη διοίκηση του ΤΕΒΕ:

  • Να γίνει νέα ρύθμιση χρεών με πιο ευνοϊκούς όρους. Τα τέλη καθυστερήσεως να μην υπερβαίνουν το 50% του επιτοκίου για τις καταθέσεις ταμιευτηρίου και το 50% του οφειλόμενου ποσού.
  • Ο κοινωνικός πόρος να καλύπτει το 1/3 του προϋπολογισμού του ΤΕΒΕ.
  • Να ενοποιηθούν τα ταμεία εφ' όσον εξυγιανθούν από την κυβέρνηση και να αυξηθούν οι παροχές λόγω του χαμηλότερου κόστους λειτουργίας.
  • Ενιαία κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από το ΕΣΥ. Να μην διαχωρίζεται το κρεβάτι νοσηλείας από τις ιατρικές εξετάσεις και τα νοσήλια.
  • Να χορηγείται αποκλειστική νοσοκόμα σε περιπτώσεις που είναι ανάγκη, καθώς είναι το μόνο ταμείο που δεν το κάνει.
  • Ολες οι παροχές να δίνονται σύμφωνα με την ασφαλιστική κατηγορία που πλήρωναν τον προηγούμενο Δεκέμβρη. Τη χρηματική αμοιβή που υπόσχεται σε αυτούς που νοσηλεύονται σε θέση ανώτερη της τρίτης θέσης την κρατάνε τα νοσοκομεία, επομένως εμπαίζονται οι ασφαλισμένοι με τα τεχνάσματα του ΤΕΒΕ. Οι ασφαλισμένοι να νοσηλεύονται σε β κατηγορίας θέση σε νοσοκομεία και κλινικές με χορηγία του ΤΕΒΕ.
  • Στο εργατικό ατύχημα, αφού εξακριβωθεί από το ΤΕΒΕ, να χορηγείται το τετραπλάσιο της μηνιαίας εισφοράς και μέχρι ένα χρόνο το λιγότερο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ