Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠ. ΕΙΡΗΝΗΣ ΒΟΛΟΥ
"Οχι" στη ΝΑΤΟική τρομοκρατία

Καθώς η γνωστή πια ΝΑΤΟική πολυεθνική άσκηση "DYNAMIC MIX '97" εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα (την περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε στην Πελοπόννησο), μετατρέποντας τη χώρα σε απέραντη βάση επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών, συνεχίζονται οι αντιδράσεις φορέων και επιτροπών ειρήνης.

Ετσι η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου εκφράζει την αντίθεσή της για τη διεξαγωγή της άσκησης αυτής στα εδάφη της χώρας μας. Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρονται τα εξής:

"Η ΝΑΤΟική αυτή άσκηση είναι καθαρά επιθετική. Αποσκοπεί στο να προετοιμάσει περισσότερο τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης, για τηνυλοποίηση των σχεδίων της Νέας Τάξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου.

"Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να προαγάγει τη δυνατότητα της Νότιας Πτέρυγάς να υλοποιεί τη στρατηγική του ΝΑΤΟ και να χειριστεί ταυτόχρονα κρίσεις στην περιοχή", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το ελληνικό ΓΕΕΘΑ. Η πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων έχει ως στόχο την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων με τη ΝΑΤΟική τρομοκρατία των όπλων.

Η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων και ορμητήριο των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο ελληνικός στρατός μεταβάλλεται σε διμοιρία του ΝΑΤΟ και της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης, ενώ ταυτόχρονα εκχωρούνται ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ".

Η ανακοίνωση κλείνει με αναφορά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που καταγγέλλεται ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή και επισημαίνεται "ότι αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο λαό και δεν έχει το δικαίωμα να παραδίδει τη χώρα και τον ελληνικό στρατό στους αμερικανοΝΑΤΟικούς τρομοκράτες των λαών των Βαλκανίων και της ανθρωπότητας ολόκληρής".

Τέλος, η Επ. Ειρήνης Βόλου καλεί όλο το λαό και τη νεολαία να πυκνώσουν τις γραμμές του κινήματος ειρήνης, για να δυναμώσει ο φιλειρηνικός αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ