Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η γύμνια της διαστρέβλωσης

Είναι να απορεί κανείς με αυτά που γράφονται στις αστικές εφημερίδες. Από την άλλη, να αγανακτεί με την εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ετσι, στη στήλη "Η θέση μας", της "Εξουσίας" της Δευτέρας, έχουμε ένα χαρακτηριστικό δείγμα τέτοιας γραφής. Βαρύγδουπα αναφέρεται στον τίτλο"Γιατί οι νέοι αποστρέφονται τα κόμματα" και στον υπότιτλο "Καθρέπτης της κρίσης η γύμνια των φετινών Φεστιβάλ". Ακολουθεί παρουσίαση της έρημης εικόνας των φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ και του ΣΥΝ και προαναγγέλλεται η ίδια εικόνα για εκείνο της Ν. ΠΑΣΟΚ.

Απουσιάζει, όμως, κάθε αναφορά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή", που δεν είναι μια γιορτούλα, για τις ανάγκες του πολιτικού μάρκετινγκ, αλλά μια πολύμορφη πολιτική και πολιτιστική δραστηριότητα, που φέτος ξεδιπλώθηκε σε όλη τη χώρα, με πάνω από 300 εκδηλώσεις και 4ήμερη κορύφωση στην Αθήνα.

Ετσι, κατάφεραν οι συντάκτες της "Εξουσίας", όπως και οι βαρόνοι των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, να κρύψουν τους 100.000 και πάνω νέους που συμμετείχαν στις κόκκινες πολιτείες του Φεστιβάλ. Αυτούς τους νέους, που αντιστέκονται στα μαστουρωμένα "όνειρα" του ατομικισμού και της φυγής. Αυτούς, που προσεγγίζουν τις επαναστατικές ιδέες των κομμουνιστών και μέσα από τη συλλογικότητα του αγώνα και του πολιτισμού προετοιμάζουν την αντεπίθεση μαζί με τους αγωνιστές εργάτες.

Κατάφεραν να επαληθεύσουν τη γνωστή ρήση "όταν η πραγματικότητα δε μας βολεύει, τόσο το χειρότερο γι' αυτήν". Οταν, όμως, μιλάνε για γύμνια, ας διευκρινίζουν καλύτερα τι εννοούν, γιατί αποκαλύπτουν έτσι τη δική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ