Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο... γνωστός κ. Σημίτης

Το ποιους καλεί ο πρωθυπουργός για να συμφάγει είναι δική του υπόθεση. Θέλει να καλέσει τον Βαρδηνογιάννη, τον καλεί. Θέλει τον Λάτση, επίσης τον καλεί (ή μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις ο Κ. Σημίτης είναι ο προσκαλεσμένος; ).

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να διαλέγει τους "συντρόφους" του και να συν - τρώγει μαζί τους. Βέβαια, στην περίπτωση των γευμάτων που παραθέτει ο πρωθυπουργός σε διευθυντές εφημερίδων, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Διότι εδώ, πέρα από το δικαίωμα του Κ. Σημίτη να τραπεζώνει τους φίλους του και να αποκλείει όσους δεν μπορεί να βάλει στο χέρι (όπως ο "Ριζοσπάστης", ας πούμε) υπάρχει το δικαίωμα στην ενημέρωση του λαού. Ο Κ. Σημίτης αποφεύγοντας να προσκαλέσει την Παρασκευή στο Μαξίμου τον "Ρ" - που από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, έτσι κι αλλιώς αποφεύγει να τρώει με όποιον και όποιον - διέπραξε την αυθαιρεσία της επιλεκτικής ενημέρωσης, που αλλιώς ονομάζεται και λογοκρισία. Ανεξαρτήτως, επαναλαμβάνουμε εάν ο "Ρ" έχει τη διάθεση να παρευρίσκεται στις μεταξύ τυρού και αχλαδίου συναθροίσεις του πρωθυπουργού. Βεβαίως, ο κύριος πρωθυπουργός έχει ως ατράνταχτο επιχείρημα ότι συνομιλεί μόνο με τις εφημερίδες που δεν είναι κομματικά όργανα και άρα όχι με τον "Ρ" ή την "Αυγή". Πολύ καλώς. Απορούμε όμως γιατί συνεχίζει να πηγαίνει στη Βουλή. Εκεί υπάρχουν ακόμα κόμματα. Ας πηγαίνει εκεί που του αρέσει καλύτερα. Απευθείας στο ΣΕΒ, ας πούμε.

***

Γιατί, όμως ο κύριος πρωθυπουργός επιλέγει την... ακομμάτιστη συνδιαλλαγή με τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα, τον Τεγόπουλο, τον Ανδρουλιδάκη; Γιατί αυτοί οι... υπερκομματικοί και κυρίως ανιδιοτελείς ενημερωτές είναι ευπρόσδεκτοι στο Μαξίμου;

Θεωρούμε ότι απέναντι σε αυτούς ο Κ. Σημίτης έχει μεγαλύτερη άνεση να ζητάει στήριξη στην πολιτική της ευρω - ατλαντικής υποταγής που ακολουθεί και της επιβολής του απόλυτου "σιωπητηρίου" σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα εθνικά ζητήματα. Υποθέτουμε, δε, ότι μεταξύ μυημένων είναι πιο εύκολες οι νύξεις για κανένα μοιρασματάκι του πακέτου των μεγάλων έργων, για καμιά εργολαβία και άλλα τέτοια. Επίσης, σε αυτό το αλισβερίσι του "εσείς πόσα χρωστάτε στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοσιογράφων; ", του "εσείς τι δάνεια έχετε από τις τράπεζες; " και του "εμείς τέτοια στήριξη θέλουμε ως αντάλλαγμα από εσάς απέναντι στην πολιτική μας", ο κ. Σημίτης αντιλαμβάνεται πως ο "Ρ" καλύτερα να είναι απών.

Σημείωση: Δε λέμε ότι αυτά τα είπε την Παρασκευή ο Κ. Σημίτης στους συνδαιτυμόνες του. Δεν το ξέρουμε, αλλά κι αν τα είπε, δεν ξέρουμε πώς αντέδρασαν. Λέμε, όμως, με πλήρη επίγνωση, ότι τους κάλεσε εκεί με γνώμονα ότι θα μπορούσε να τους τα πει. Σε ό,τι δε μας αφορά, σχετικά με τις πρακτικές του κ. Σημίτη, έχουμε να παρατηρήσουμε ότι επιβεβαιώνουν τα ήδη γνωστά για τον κύριο πρωθυπουργό.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ