Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολέθριες συνέπειες

Την κυβερνητική πολιτική καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ

Την "εκσυγχρονιστική" κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την "εκλεκτή" της διοίκηση, τη διοίκηση της ΕΡΤ, καταγγέλλει σε μια μακροσκελή ανακοίνωσή της, η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ.Στην ανακοίνωση η ΚΟΒ του ΚΚΕ δίνει έμφαση στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής, η οποία είναι σε βάρος των εργαζομένων στα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Εδώ και αρκετό καιρό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εφαρμόζεται μια "αυστηρά περιοριστική πολιτική" στην ΕΡΤ, μια πολιτική η οποία έχει "ολέθριες συνέπειες στην έκταση, τη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο" της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. O ελληνικός λαός "ακριβοπληρώνει ένα "προϊόν" το οποίο δε λαμβάνει", αφού η εισφορά του μετατρέπεται σε "χαράτσι" το οποίο κατασπαταλάται για "κυβερνητικές ανάγκες και για ειδικές συμβάσεις κυβερνητικών φίλων".

Με την πολιτική αυτή συρρικνώθηκε το κρατικό ραδιόφωνο, το οποίο "έπαψε πλέον ν' ασκεί την επιμορφωτική του λειτουργία". Η ΚΟΒ του ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι "αβάσιμη" η δικαιολογία ότι αυτό γίνεται για οικονομικούς λόγους, αφού εργαζόμενοι με πείρα, αλλά και αξιόλογη προσφορά, με απόφαση της διοίκησης δεν έχουν "αντικείμενο απασχόλησης".

"Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην κρατική τηλεόραση". Μετά από πολλά χρόνια προγραμματικής ανεπάρκειας έρχεται η διοίκηση της ΕΡΤ να δώσει τη "χαριστική βολή".Η ΚΟΒ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στη στελέχωση της ΕΡΤ, τονίζει ότι με "μαύρες τρύπες" και "Κωστοπουλαίους", "υβριστές του λαϊκού κινήματος" δίνεται το στίγμα της "νέας ελληνικής τηλεόρασης", ένα στίγμα που θα έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο στην ΕΡΤ, αλλά και στην κοινωνία. Θεωρεί, επίσης, ότι η εσωτερική παραγωγή προκαλεί "αλλεργία" στη διοίκηση και αυτό αποδεικνύεται μεταξύ άλλων και από το γεγονός ότι από το Μάρτη - με εξαίρεση την κάλυψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου - μηχανήματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δε χρησιμοποιούνται και παραμένουν κλεισμένα στις αποθήκες.

Η κυβερνητική πολιτική, όπως είναι επόμενο, πλήττει πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους στα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.Το εισόδημά τους, όπως τονίζει η ΚΟΒ, "ελαττώνεται διαρκώς". Η "κυβερνητική αναλγησία απέναντι στους εργαζόμενους δε σταματά εδώ", αφού με νομοσχέδιο,που είναι ήδη έτοιμο, η κυβέρνηση "απειλεί ν' απολύσει χίλιους περίπου εργαζόμενους".Το γεγονός αυτό (εκτός της κυβερνητικής επίθεσης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ) μαρτυρά και τις προθέσεις της κυβέρνησης να συρρικνώσει ακόμη περισσότερο την ΕΡΤ,αφού ορισμένα τμήματα - κυρίως τμήματα της παραγωγής - δε θα μπορούν ν' αντεπεξέλθουν στις "στοιχειώδεις υπηρεσιακές ανάγκες". Η "βίαιη" απομάκρυνση των εργαζομένων θα έχει επίσης καταστροφικές συνέπειες στην επικουρική ασφάλιση, καθώς και στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί, από εδώ και στο εξής, "απασχολήσιμους και όχι εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και το τηλεοπτικό προϊόν θα υποβαθμίσει, αλλά και τις κατακτήσεις των εργαζομένων με σύμβαση χρόνου θα "αφαιρέσει"". Η ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΕΡΤ επιρρίπτει για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνες και στην ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία "στηρίζει όλες τις κυβερνητικές επιλογές" και επιπλέον με τη "μεγάλη ιδέα της "εθελουσίας εξόδου" παραμυθιάζει τους εργαζόμενους, αποπροσανατολίζοντάς τους από τα προβλήματα της ΕΡΤ". Επισημαίνει ότι η εξυγίανση της ΕΡΤ δε γίνεται με "εθελουσίες" και με τον περιορισμό των λειτουργιών της, αλλά με ενωμένο αγώνα για μια κρατική ραδιοτηλεόραση η οποία θ' ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ελληνικού λαού, για μόρφωση, ενημέρωση, ψυχαγωγία. "Μόνο μια τέτοια ΕΡΤ θα μπορέσει να εξασφαλίσει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων". Η ζωή έδειξε ότι η κυβέρνηση δε θέλει την ανάπτυξη της ΕΡΤ, η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ αποδείχτηκε "πειθήνια στις κυβερνητικές προσταγές και ως εκ τούτου ανεπαρκής ν' αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η κρατική ραδιοτηλεόραση". Σε αυτή την κρίσιμη για την ΕΡΤ περίοδο και για το "σταμάτημα του κατήφορου", η ΚΟΒ του ΚΚΕ τονίζει ότι ο μόνος δρόμος που απομένει είναι η συστράτευση και ο διαρκής αγώνας, με τις "δυνάμεις εκείνες που μάχονται για την ουσιαστική αναβάθμιση της ΕΡΤ και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ