Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα έφοδος για ελεύθερα ναρκωτικά!

Σε μια προσπάθεια να ξαναζεστάνουν τη γνωστή επιχείρηση διαχωρισμού σε "σκληρά" και "μαλακά" και της νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών, ομάδα συγκεκριμένων βουλευτών "από όλα τα κόμματα" - πλην ΚΚΕ, βεβαίως - ξεπερνώντας και ...τους ταξικούς φραγμούς τους, ανέλαβαν να προωθήσουν σχετική πρόταση - σχέδιο νόμου στη Βουλή. Κι αυτό, ενώ είναι δεδομένη η κατακραυγή του κόσμου, επιστημονικών και άλλων αρμόδιων παραγόντων και φορέων, κατακραυγή που εκφράστηκε και πρόσφατα, με αφορμή τις γνωστές δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για νομιμοποίηση της χρήσης και την ελεύθερη καλλιέργεια χασίς στα μπαλκόνια!

Παρ' όλα αυτά, κάποιοι στο όνομα "ενός άλλου μοντέλου" αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, επαναφέρουν στο προσκήνιο παλιότερη πρόταση που είχε συντάξει ο βουλευτής του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης για τη νομιμοποίηση της χρήσης και το διαχωρισμό των ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πρόταση είχε παρουσιαστεί το Μάη του 1992 και υπογραφόταν από τους, τότε, βουλευτές: Τατούλη, Αδραχτά και Ποτήρη της ΝΔ, Γ. Παπανδρέου, Θ. Κατσανέβα και Στ. Μπένο του ΠΑΣΟΚ και Ν. Κωνσταντόπουλο και Φ. Κουβέλη του ΣΥΝ. Την ίδια πρόταση προσαρμοσμένη - που "βρίσκεται στη γύρα" για τη συγκέντρωση υπογραφών - σκοπεύουν να προωθήσουν στη Βουλή, ενώ την επόμενη βδομάδα θα την παρουσιάσουν στην κοινή γνώμη.

Τα επιχειρήματα που προβάλλονται και στη "νέα έφοδο" νομιμοποίησης της χρήσης ναρκωτικών είναι τα γνωστά, για "ένα άλλο πολυεδρικό μοντέλο" αντιμετώπισης του προβλήματος με "κρατικο -υγειονομική παρέμβαση και ελεγχόμενη δόση", καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ