Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντεπίθεση για το 8ωρο!

Συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε πάλη για το 8ωρο, ενώ ο ΣΕΒ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ επιχειρούν αποπροσανατολισμό

Προστατευτικό "κλοιό" δημιουργούν γύρω από το 8ωρο συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν τα σχέδια ανατροπής του, ενώ νέες δηλώσεις από την πλευρά του ΣΕΒ,αλλά και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, επιχειρούν αποπροσανατολισμό.

Την προσπάθεια που κάνουν ο ΣΕΒ, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, "για την κατάργηση του 8ωρου, στο όνομα της "σύγχρονης" εκμετάλλευσης", καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου,το οποίο καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην επίθεση. Τις δηλώσεις κατάργησης του 8ωρου καταγγέλλει και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας,επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες στις συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν ακόμα στον "κοινωνικό διάλογο", ενώ καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν "στα σενάρια των ελαστικών ωραρίων".

Ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν πρότεινε "μείωση ωρών εργασίας με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών" και ότι η μείωση του χρόνου εργασίας θα μειώσει την "παραγωγικότητα" και την "ανταγωνιστικότητα", αποσιωπώντας ότι με επιμονή ζητά την ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας,ώστε να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι όποτε και για όσο χρόνο θέλει η κάθε επιχείρηση και με μειωμένες αποδοχές.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕΧ. Πολυζωγόπουλος δήλωσε χτες ότι η ΓΣΕΕ "θα αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο διάλογο", εάν η κυβέρνηση φέρει στο "τραπέζι" το 8ωρο.Ομως, η κυβέρνηση έχει καταθέσει την πρότασή της από 1 Ιούλη και η συζήτηση στον "κοινωνικό διάλογο" για την αφαίρεση θεμελιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων συνεχίστηκε απρόσκοπτα. Εξάλλου, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ αναιρεί το αίτημα για 35ωρο, αφαιρώντας το 7ωρο - 5νθήμερο.

Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαίωσαν την προχτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,το οποίο κατάγγειλε άμεσα την "ωμή προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού των εργαζομένων",χαρακτήρισε την αποχώρηση από τον "κοινωνικό διάλογο" σαν "το καλύτερο μέσο πίεσης" αυτή τη στιγμή και κάλεσε τους εργαζόμενους "να διεκδικήσουν 35ωρο με ουσιαστική και γενναία αύξηση των αποδοχών τους,τέτοιων αποδοχών που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους",με "συσπείρωση και ταξική πάλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ