Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Κρίσιμη αναμονή...

Σήμερα αναμένεται να απαντήσουν οι προμηθευτές του ΜΙΝΙΟΝ, αν δέχονται έναντι των χρεών απέναντί τους μετοχές του καταστήματος

Σε μια κρίσιμη στιγμή, για το μέλλον του και τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του, βρίσκεται το ΜΙΝΙΟΝ,του οποίου οι ιδιοκτήτες Γ. και Λ. Ισαϊάδη πρότειναν στους 70 περίπου μεγαλοπρομηθευτές του καταστήματος τη μεταβίβαση σ' αυτούς του 75% των μετοχών της επιχείρησης.Η πρόταση αυτή έγινε κατά την προχτεσινή συνάντησή τους στην οποία συμμετείχε και το επιχειρησιακό σωματείο. Το ποσοστό αυτό των μετοχών αποτιμάται σε 2,5 δισ. δραχμές και αν γίνει αποδεκτή η πρόταση οι προμηθευτές θα ελέγχουν πλήρως τη διοίκησης της επιχείρησης.

Οι μετοχές θα μεταβιβαστούν στον κάθε προμηθευτή ανάλογα με το ποσό που του οφείλεται, ενώ το 8% θα παραμείνει στον ιδρυτή του καταστήματος Γ. Γεωργακά και οι σημερινοί ιδιοκτήτες θα κρατήσουν το 17%,χωρίς κανένα διοικητικό δικαίωμα. Οι προμηθευτές δεσμεύτηκαν να απαντήσουν εντός δύο ημερών (σήμερα δηλαδή), για το αν δέχονται την πρόταση.

Αν η πρόταση αυτή απορριφθεί, τότε πλέον δεν απομένει κανένα περιθώριο σωτηρίας για το πολυκατάστημα, αφού σε λίγες μέρες θα εξαντληθούν και τα ελάχιστα εμπορεύματα που έχουν απομείνει. Από την πλευρά του το επιχειρησιακό σωματείο, όπως δήλωσε η πρόεδρος Κάτια Νικολάου,"δεν ενδιαφέρεται ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης, αυτό που ενδιαφέρει είναι άμεσα να δοθεί λύση που θα διασφαλίζει τη λειτουργία της επιχείρησης, τις 500 θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δε γνωρίζουμε αν οι τωρινοί ιδιοκτήτες έχουν άλλες προτάσεις κι από ποιους, εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι αν ναυαγήσει κι αυτή η πρόταση κινδυνεύουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές να χάσουν τα χρήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ