Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
Μονά - ζυγά δικά τους

Στην... αντεπίθεση περνούν οι φαρμακοβιομήχανοι, καταφεύγοντας στα δικαστήρια και απειλώντας ότι θα σταματήσουν να "παράγουν φάρμακα σε τιμή κάτω του κόστους παραγωγής"! Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσε χτες η πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία "Boehringer Ingelheim Hellas AE", η οποία ισχυρίζεται ότι είναι αντισυνταγματική η αγορανομική διάταξη που καθορίζει την τιμή των φαρμάκων με τέτοιο τρόπο που να μην υπερβαίνει τη φθηνότερη τιμή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι φαρμακοβιομήχανοι κινδυνολογούν - στην πραγματικότητα εκβιάζουν - ισχυριζόμενοι ότι οι ρυθμίσεις του υπουργείου Εμπορίου για τα φάρμακα θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των φαρμακευτικών επιχειρήσεών τους ή θα αναγκαστούν να σταματήσουν την παραγωγή φαρμάκων που είναι οικονομικά ασύμφορη για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Την ίδια στιγμή, όμως, στην πραγματικότητα τα υπερκέρδη τους διασφαλίζονται απολύτως με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για την κοστολόγηση των φαρμάκων, ενώ ήδη βρίσκεται στα σκαριά η λίστα που ετοιμάζει για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία το υπουργείο Υγείας, που - όπως καταγγέλλουν αρμόδιοι από το χώρο του φαρμάκου - θα είναι εκδούλευση στις φαρμακοβιομηχανίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ