Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Στο χρηματιστήριο και στο ξένο κεφάλαιο

Στο Χρηματιστήριο οδηγούνται τώρα και οι θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας, η Αγροτική Ασφαλιστική και η Αγροτική Ζωής, στα πλαίσια του γενικού ξεπουλήματος που έχει σηματοδοτήσει η κυβερνητική πολιτική και υλοποιούν οι διάφορες διορισμένες από αυτή διοικήσεις. Το "εκσυγχρονιστικό" σχέδιο προβλέπει αρχικά την εισαγωγή του 20% - 25% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στη συνέχεια θα προωθηθεί ενιαίο επιχειρησιακό σχήμα, με συγχώνευση ή τη δημιουργία εταιρίας χαρτοφυλακίου. Οι σχετικές... εξαγγελίες έγιναν χτες από τον διευθύνοντα σύμβουλο των δύο εταιριών Τρ. Λυσιμάχου,ο οποίος μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί πακέτο μετοχών σε εταιρίες που ζήτησαν να συμμετέχουν, "όχι για λόγους κεφαλαιακούς, αλλά για λόγους συνεργασιών", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κέρδη εκτιμάται ότι στο τέλος του χρόνου θα είναι αυξημένα σε σχέση με το 1996, ενώ υπήρξε αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων της Αγροτικής Ζωής στο πρώτο εννιάμηνο του χρόνου κατά 24,1% και της Αγροτικής Γενικών Ασφαλειών αύξηση κατά 13%.

Την ίδια στιγμή, και στα πλαίσια της διαδικασίας μετατροπής της Αγροτικής Τράπεζας - στην οποία υπάγονται οι δύο ασφαλιστικές - σε καθαρά εμπορική τράπεζα, η διοίκηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής και της Αγροτικής Ζωής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ξένο όμιλο - τον οποίο ο Τρ. Λυσιμάχου απέφυγε να κατονομάσει, υποστηρίζοντας ότι ούτε ο ίδιος τον γνωρίζει - για την είσοδό τους στο χώρο της υγείας με την ίδρυση Εταιρίας Υγείας με σκοπό τη δημιουργία νοσοκομειακών μονάδων.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος των δύο ασφαλιστικών εταιριών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα πλαίσια της επέκτασής τους σε άλλες χώρες θα συμμετέχουν σε εταιρία με το 30% στη Σερβία, ενώ αναζητούνται επιχειρηματικές συνεργασίες για την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Τέλος, ο Τρ. Λυσιμάχου ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική προωθείται το πρόγραμμα αντικειμενικοποίησης των ζημιών για τον κλάδο του αυτοκινήτου που θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβρη του 1998.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ