Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αστέρια του γυναικείου βόλεϊ

Μεγάλες υποσχέσεις για συναρπαστικές μάχες και όμορφο θέαμα δίνει το 3ο Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Γυναικών, που αρχίζει αύριο στο Κερατσίνι. Στο τουρνουά το οποίο είναι το κορυφαίο στο χώρο του γυναικείου βόλεϊ που διεξάγεται στη χώρα μας και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, θα πάρουν μέρος 12 ομάδες. Εκτός από την αφρόκρεμα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ θα πάρουν μέρος η πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβίας Γιεντίσβο Ούζιτσε, η τριταθλήτρια της Γιουγκοσλαβίας ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, η κυπελλούχος Κροατίας Ριέκα και η πρωταθλήτρια Κύπρου ΑΕ Λεμεσού. Το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ θα εκπροσωπήσουν η πρωταθλήτρια ομάδα των Βριλησσίων, η δευτεραθλήτρια ομάδα του ΠΑΟ, ο Φιλαθλητικός, ο Ολυμπιακός Π., ο Αρης, η ΕΑ Λάρισας, ο ΖΑΟΝ και ο Απολλώνιος Κερατσινίου, ο οποίος είναι συνδιοργανωτής μαζί με το Δήμο Κερατσινίου του τουρνουά. Για τις ελληνικές ομάδες το τουρνουά του Κερατσινίου είναι το σημαντικότερο τεστ μία βδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι 12 ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με την αγωνιστική τους πορεία την προηγούμενη περίοδο. Κάθε κατηγορία περιλαμβάνει δύο ομίλους των τριών ομάδων. Στην Α κατηγορία παίζουν: Α όμιλος: Ούζιτσε, Ερυθρός Αστέρας, Βριλήσσια. Β όμιλος: Ριέκα, ΠΑΟ, Φιλαθλητικός. Στη Β κατηγορία: Γ όμιλος: Ολυμπιακός, Αρης, Λάρισα. Δ όμιλος: Λεμεσός, ΖΑΟΝ, Απολλώνιος Κερατσινίου.

Η τελική φάση των αγώνων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι το φετινό τουρνουά σηματοδοτεί την καθιέρωση του τουρνουά ως αθλητικού γεγονότος στο Κερατσίνι, που αισιοδοξούν ότι θα καταστεί μια πόλη του βόλεϊ.

  • Αλλαγές στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α1 των ανδρών αποφάσισε η ΕΟΠΕ. Ετσι το πρωτάθλημα θα διακοπεί στις 22/11 ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 1998, που θα διεξαχθούν στη Λαμία στις 20 - 22 Δεκέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ