Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
Κρούσματα χολέρας στο Ακαπούλκο

ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ.-

Τα πρώτα κρούσματα χολέρας εμφανίστηκαν χτες στις φτωχογειτονιές του Ακαπούλκο, όπου η ζωή έχει παραλύσει τις τελευταίες μέρες από το φονικό χτύπημα του τυφώνα "Πολίν". Την ίδια ώρα που ο αγώνας της επιβίωσης τουλάχιστον 50.000 άστεγων δίνεται μέσα σε τόνους λάσπης, ερείπια και νεκρούς, γίνεται ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης τροφίμων και πόσιμου νερού! Τα πρώτα τρία κρούσματα χολέρας είχαν ως θύματα τρεις μεσήλικες γυναίκες που ζούσαν σε μία φτωχογειτονιά του Ακαπούλκο. Επιπλέον γνωστοποιήθηκε πως μεγάλος αριθμός ατόμων, που έχασαν τα σπίτια τους κατά το πέρασμα του τυφώνα πάνω από την πόλη, δοκιμάζεται από επιδημίες διάρροιας.

Και ενώ χιλιάδες άνθρωποι αγωνιούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην μαζεύοντας ό,τι αφήνουν πίσω τους τα συνεργεία καθαρισμού των ανοιχτών αγορών, οι τοπικές αρχές προχωρούν σε... καθαρισμό των ακτών ώστε να μην υπάρξει διαρροή τουριστών, αφού από τα δολάριά τους εξαρτάται η τοπική οικονομία. Οπως όμως αναρωτιόταν ο 32χρονος τεχνίτης Αρεδόνδο μιλώντας σε ανταποκριτή του "Γερμανικού Πρακτορείου": "Ποιος θα εξυπηρετεί τους τουρίστες, εάν εμείς πεθάνουμε από την πείνα ή τις αρρώστιες;".

Βοήθεια σε τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό καταφτάνει από την Πόλη του Μεξικού, αλλά αρκετά από αυτά δεν έχουν φτάσει στον απαιτούμενο αριθμό των πρόχειρα στημένων καταυλισμών που έχουν φτιαχτεί μόνο για 2.800 από τους 50.000 άστεγους! Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ερνέστο Ζεντίγιο, υποσχέθηκε πως προχωρά άμεσα το πρόγραμμα παροχής βοήθειας στους δεινοπαθούντες, όμως πολλά προβλήματα παραμένουν ανεπίλυτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ