Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ο αγώνας μπορεί να αποτρέψει τα κυβερνητικά σχέδια"

Δήλωση του βουλευτή Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Αποστόλη Τασούλα

Σε συντονισμό και πολλαπλασιασμό του αγώνα τους, ώστε να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και να μην εφαρμοστεί στην πράξη το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας", καλεί τους πολιτικούς, τους κατοίκους και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού, με δήλωσή του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, Απόστολος Τασούλας.Ταυτόχρονα επισημαίνει τη θέση του ΚΚΕ - που από την αρχή πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων - ότι στόχος του εν λόγω σχεδίου είναι η δημιουργία δήμων που θα εξυπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, θα επιβάλλουν φόρους, ανταποδοτικά τέλη και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. "Θα υπηρετούν, δηλαδή, τις πολιτικές σκοπιμότητες της κυβερνητικής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ενωσης", τονίζει χαρακτηριστικά.

"Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική της, που συνεπάγεται συρρίκνωση του πληθυσμού της υπαίθρου και κυρίως της αγροτιάς", συνεχίζει ο Απ. Τασούλας. Για να συμπληρώσει: "Καθιερώνει και στους νέους δήμους που θα προκύψουν από τις αναγκαστικές συνενώσεις το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα - έκτρωμα που ισχύει και σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των προτεινόμενων δήμων. Αγνοεί τις αντιδράσεις των κατοίκων της υπαίθρου και ισχυρίζεται ότι δεν ήταν μαζικές και δυναμικές. Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο σχεδόν των κατοίκων των χωριών δε θέλει την κατάργηση της κοινότητάς τους. Ο φαρισαϊσμός της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Την ώρα που λέει ότι οι αντιδράσεις δεν είναι δυναμικές, την ίδια ώρα με κατευθυνόμενες δικαστικές αποφάσεις καταδικάζει τους αγρότες που αντέδρασαν δυναμικά, σε πολύμηνη φυλάκιση και δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων και εργαλείων".

Συνεχίζοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ τονίζει ότι το Κόμμα "έδωσε πολλές δυνάμεις και συνέβαλε στην αποκάλυψη της αντιλαϊκότητας του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας" και στο νομό μας, όπως και σε όλη τη χώρα. Απέρριψε τη λογική του κυνηγητού της έδρας των νέων δήμων και της παρασκηνιακής δραστηριότητας. Ζήτησε να μην έρθει στη Βουλή το σχέδιο "Ι. Καποδίστριας" και αν η κυβέρνηση επιμείνει, να μεταδοθεί ολόκληρη η συζήτηση για να ξέρει η ελληνικός λαός ποια θέση πήραν και τι ψήφισαν τα κόμματα και οι βουλευτές για να αποδώσει "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι"". Τέλος, ο Απ. Τασούλας σημειώνει ότι "ο αγώνας μπορεί να αποτρέψει τα κυβερνητικά σχέδια και να μην εφαρμοστεί στην πράξη το εν λόγω σχέδιο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί ο "Καποδίστριας" (1997-10-18 00:00:00.0)
Δυναμικό μήνυμα από τη Θεσσαλία (1997-10-15 00:00:00.0)
Θα κατέβουν κάτω... (1997-09-23 00:00:00.0)
Δυναμική υποδοχή στον "Καποδίστρια" (1997-09-23 00:00:00.0)
Κλείνουν και στη Χαλκιδική (1997-08-26 00:00:00.0)
Συντονισμός δράσης κατά των αναγκαστικών συνενώσεων (1997-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ