Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Εκλεισαν τους δρόμους

Αποκλεισμένος είναι από χτες το μεσημέρι ο βόρειος οδικός άξονας της Κρήτης, στα σύνορα των Νομών Λασιθίου - Ηρακλείου, από αιρετούς και κατοίκους 22 κοινοτήτων και ενός δήμου, που αντιδρούν στο καταστροφικό για την ύπαιθρο κυβερνητικό πρόγραμμα "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ".

Συγκεκριμένα, περίπου δύο χιλιάδες κάτοικοι χωριών του Νομού Λασιθίου απέκλεισαν χτες το δρόμο επ' αόριστον, ζητώντας να γίνουν συνενώσεις, αποκλειστικά σε εθελοντική βάση. Ζητούν να πάρει πίσω το σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση, ενώ οι τοπικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κηρυχτούν ανεπιθύμητοι στα χωριά του νομού σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου.

Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στο νομό, καθώς οι εσωκομματικές συγκρούσεις γίνονται πλέον δημόσια. Σ' αυτό το πλαίσιο, παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της ΤΟ Βραχασίου, που σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:"Ποτέ δεν πιστεύαμε... ότι θα ερχόταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μας διαλύσει, στο όνομα του σχεδίου "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"... Ολα τα ενεργά μέλη της ΤΟ Βραχασίου υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας και δηλώνουμε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του Νομού Λασιθίου, καθώς και κομματικά στελέχη είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στην κοινωνία του Βραχασίου... Σας καλούμε λοιπόν να παραλάβετε από τα γραφεία της ΤΟ, τις κομματικές ταυτότητες, σφραγίδες, καταστατικό και γενικά το αρχείο της Οργάνωσης. Εξυπακούεται ότι θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στους απελευθερωτικούς αγώνες που θα ακολουθήσουν".

Μαγνησία

Χτες το απόγευμα, οι κάτοικοι του Ριζόμυλου Μαγνησίας, απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα. Στην κινητοποίηση συμμετείχε σύσσωμη η κοινότητα, ακόμα και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, που χτες παρέμεινε κλειστό στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Σέρρες

Με οριστικό κλείσιμο των κοινοτικών καταστημάτων, αποκλεισμό των εθνικών οδών και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις αναγκαστικές συνενώσεις, τα κοινοτικά συμβούλια του Νομού Σερρών.Σε σχετική συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα του νομού, αποφασίστηκε ο συντονισμός της δράσης και των κινητοποιήσεών τους με τις αντίστοιχες Επιτροπές των νομών Δράμας και Καβάλας.Σαν πρώτο βήμα, ορίστηκε η διοργάνωση συντονισμένης κινητοποίησης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, στις 23 του μήνα, στη Δράμα.

Εύβοια

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, οι πρόεδροι - προσκείμενοι οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ - των Κοινοτήτων Πάλιουρα, Πισσώνα, Μίστρου, Θεολόγου, Καθενών, Πούρνου, Γλυφάδας, Αγ. Αθανασίου και Αμφιθέας Εύβοιας,διατυπώνουν την αντίθεσή τους με τον ορισμό της έδρας του νέου δήμου, που δημιουργείται στην περιοχή τους. Σημειώνουν, μάλιστα, πως η επιλογή της έδρας έγινε κατόπιν παρέμβασης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ