Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Δεν υπάρχουν πιστώσεις για τους αναπληρωτές

Με πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών, για τους οποίους μάλιστα δεν υπάρχουν και οι πιστώσεις για να πληρωθούν, και όχι με μόνιμους διορισμούς από την επετηρίδα θεωρεί το υπουργείο Παιδείας ότι καλύπτει τα κενά στα σχολεία της Κοζάνης.

Αυτό καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης, τονίζοντας ότι θα καλέσει τους καθηγητές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν δε δοθούν άμεσα οι πιστώσεις για την κανονική πληρωμή των καθηγητών και αν δε μετατραπεί η σχέση εργασίας των συγκεκριμένων καθηγητών σε αναπληρωτές, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΜΕ, στο Νομό Κοζάνης διορίστηκαν 132 μόνιμοι καθηγητές, ενώ μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 261 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές (120 αναπληρωτές, 141 ωρομίσθιοι). Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κοζάνης υπογραμμίζει ότι έθεσε έγκαιρα το πρόβλημα αυτό, που είναι ιδιαίτερα οξυμένο για το νομό, στο υπουργείο Παιδείας και στους άλλους αρμόδιους φορείς και το διεκδίκησε δυναμικά κατά τη διάρκεια της μεγάλης απεργίας των καθηγητών, όμως "το υπουργείο περί άλλα τυρβάζει".

"Μείζον θέμα δημιουργείται με τους 141 προσληφθέντες ως ωρομίσθιους καθηγητές, ενώ εργάζονται με πλήρες, κανονικό ωράριο και το πιο δραματικό είναι η έλλειψη πιστώσεων για την έγκαιρη πληρωμή τους", τονίζει η ΕΛΜΕ. Καταγγέλλει επίσης την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας βάσει της οποίας παύει η δωρεάν χορήγηση για τους μαθητές των ΤΕΛ των ξενόγλωσσων βιβλίων και εκφράζει την ανησυχία του "για το παρόν και το μέλλον των περιφερειακών σχολείων, λόγω της μείωσης του αριθμού μαθητών σε αυτά, αλλά και για την αυστηρή εφαρμογή της υπουργικής εντολής σε ό,τι αφορά τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα προς το ανώτερο που προβλέπει ο νόμος, πράγμα που θα οδηγήσει στη συρρίκνωση και την κατάργησή τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ