Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγανάκτηση για τα συσσωρευμένα προβλήματα

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χτες σπουδαστές και διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, διεκδικώντας αύξηση των δαπανών

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Πειραιά, λόγω της υποχρηματοδότησης, οδήγησαν χτες στο δρόμο τους σπουδαστές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος για να διεκδικήσουν λύσεις.Οι Σύλλογοι Σπουδαστών των Σχολών Διοίκησης Οικονομίας, Τεχνολόγων Εφαρμογών και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά, που έχει προχωρήσει σε κατάληψη της γραμματείας του ιδρύματος, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν και διοικητικοί υπάλληλοι από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Με το πανό "Δώστε λεφτά για να λειτουργήσει το ΤΕΙ μας" να δεσπόζει, οι σπουδαστές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ πορεύτηκαν από τα Προπύλαια στο υπουργείο Παιδείας. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ανάμεσα στους σπουδαστές ήταν "Θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία και όχι διαβατήρια για την ανεργία", "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμα μας είναι με αγώνες κατακτιέται", "Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας".

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Παιδείας, όπου αντιπροσωπεία των σπουδαστών συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αγγ. Ζησιμόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με τους σπουδαστές δε δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματά τους, αλλά επιφυλάχτηκε να απαντήσει μετά τη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ που πραγματοποιείται σήμερα στην Αρτα, με την παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου. Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές διεκδικούν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της παιδείας και ρύθμιση των χρεών του ιδρύματος, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ακόμα και σε χαρτί για φωτοτυπίες (!). Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σπουδαστών, τα χρέη του ιδρύματος ανέρχονται σε 70 εκατομμύρια για στέγαση, 50 εκατομμύρια για βιβλία και 370 εκατομμύρια για την πληρωμή του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, το οποίο παραμένει απλήρωτο από τον Απρίλη. Οι σπουδαστές ζητούν επίσης κατοχύρωση του δικαιώματός τους στην εργασία ενάντια στη μεθόδευση για αποσύνδεση του πτυχίου από τα επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης, σύμφωνα με τους σπουδαστές, τέθηκε και το θέμα της μεθοδευόμενης συγχώνευσης των φοιτητικών λεσχών στα πανεπιστήμια. κάτι που όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου θα συγκεκριμενοποιηθεί αργότερα.

Ούτε όμως οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων, που συναντήθηκαν με το γενικό γραμματέα του υπουργείου αμέσως μετά, δεν εισέπραξαν κάποια δέσμευση στο οικονομικό αίτημά τους για χορήγηση του επιδόματος των 35.000 δρχ., το οποίο έχει δοθεί σε άλλους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας και έκαναν λόγο για αδιαφορία και αδιαλλαξία από πλευράς του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ