Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι Αθηναίοι θα πληρώσουν πάλι τη βιτρίνα

Σημαντικό κονδύλι,που θα ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του δήμου, προβλέπεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, για τη στήριξη του Συμβουλίου Τουρισμού, το οποίο συγκροτήθηκε και παρουσιάστηκε χτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, με στόχο την προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της πόλης της Αθήνας.

Ετσι, παρά τη δέσμευση του Δ. Αβραμόπουλου ότι δε θα επιβληθεί νέος - τουριστικός αυτή τη φορά - δημοτικός φόρος, οι Αθηναίοι θα πληρώσουν έξτρα, μέσω του προϋπολογισμού του δήμου, και για τη δημοτική τουριστική πολιτική, η άσκηση της οποίας είναι, κατά το δήμαρχο, απαραίτητη, αφού... "το κράτος είναι ανεπαρκές και στον τομέα αυτό και η πολιτική που έχει χαράξει έως σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ πάσχει".

Ο δήμαρχος υποσχέθηκε στους εταίρους του, του Συμβουλίου, τη στέγαση, το επόμενο διάστημα, του Συμβουλίου Τουρισμού σε δημοτικό κτίριο, κάπου στο κέντρο της πόλης, πιθανότατα στην περιοχή του ιστορικού και εμπορικού κέντρου. Την ίδια ώρα, βέβαια, είναι δεκάδες οι μαζικοί και πολιτιστικοί φορείς στην πόλη της Αθήνας και τις γειτονιές της, που έχουν διακριθεί για τη διαρκή προσφορά τους στην ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά παραμένουν άστεγοι.

Το Συμβούλιο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα έχει ευρύτερες μιας διαφημιστικής καμπάνιας αρμοδιότητες. Θα ασχολείται με την εικόνα και λειτουργία της πόλης, απ' τη στιγμή που αυτή θίγει την εικόνα του τουρισμού, και αντίθετα θα αναδεικνύει ό,τι τη βοηθά... Μόνο που όλα αυτά, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν συζητηθεί και αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, εμπίπτουν ευθέως στις αρμοδιότητες του αιρετού οργάνου και παρακάμπτουν τους φύσει αρμόδιους δημοτικούς συμβούλους.

Αν όλα αυτά ενταχθούν στη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται για την Αθήνα και τη μετατροπή της από χώρο κατοικίας και εργασίας σε πόλη... υπηρεσιών, επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδή,ο οποίος έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι προωθείται η βήμα βήμα ταξική εκκαθάριση της πόλης, με σκοπό την απόδοσή της στους υψηλής οικονομικής επιφάνειας, εγχώριους ή αλλοδαπούς, επισκέπτες της.

Για την ώρα προωθείται η παραγωγή διαφημιστικής ταινίας για την Αθήνα, φυλλαδίων ενημερωτικών στις εισόδους της πόλης και της χώρας και η εγκατάσταση επεξηγηματικών πινακίδων σε διάφορα σημεία της πόλης. Στο ταμείο του Συμβουλίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αναμένεται να συνεισφέρουν και οι: Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τουριστικοί και Ταξιδιωτικοί Πράκτορες, Αντιπρόσωποι Αεροπορικών Εταιριών και των Ενώσεων Ξενοδόχων, Εφοπλιστές Επιβατηγών Σκαφών Τουρισμού και Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, που το συγκροτούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ