Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραδιά μνήμης

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε από τότε που "έφυγε" (8/10) από κοντά μας ο πολύπλευρος πνευματικός άνθρωπος, ο αγωνιστής και μόνιμος συνεργάτης του "Ρ", ο Νίκος Αλεξίου.

Βραδιά μνήμης του, διοργανώνει τη Δευτέρα (7μμ) το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ),στο Πνευματικού Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), με την ευκαιρία του ενός χρόνου από το θάνατό του. Οπως σημειώνει το ΕΕΤΕ, "ο Νίκος Αλεξίου, νομικός, θεωρητικός τέχνης, αγωνιστής κοινωνικών ιδεωδών, άνθρωπος με εξαίρετα πνευματικά προσόντα, περιέβαλε επί δεκαετίες τον εικαστικό κόσμο της Ελλάδας με αγάπη, αφιερώνοντας άρθρα, ομιλίες, συγγραφή βιβλίων, διδασκαλία, στην εμβάθυνση των θεμάτων της τέχνης ως υπέρτατη έκφραση του ανθρώπου, μέσα στο πλαίσιο της ιστορικής πορείας του".

Η αναφορά στην πνευματική προσφορά του Ν. Αλεξίου αποτελεί μία δικαίωση κάθε πνευματικής κατάθεσης στον τόπο μας. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η πρόεδρος του ΕΕΤΕ Εύα Μελά.Για τον άνθρωπο, καλλιτέχνη, κριτικό τέχνης, επιστήμονα, αγωνιστή Νίκο Αλεξίου, θα μιλήσουν οι: Ντιάνα Αντωνακάτου (ζωγράφος - λογογράφος), Ανδρέας Δεληβορριάς (αρχιτέκτονας), Αριστούλα Ελληνούδη (δημοσιογράφος), Γιώργος Κορίδης (συγγραφέας). Θα απαγγείλει ο Αναστάσιος Λεβίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ