Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
"Ανφέρ" των Γάλλων

Οι διοργανωτές υπέρ της πρόκρισης της Ιταλίας σε βάρος της Ρωσίας

Μεροληπτική στάση όσον αφορά τις ομάδες που θα μετάσχουν στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998 φαίνεται ότι κρατούν οι υπεύθυνοι της διοργανώτριας επιτροπής, προκειμένου να έχουν περισσότερα κέρδη από τους αγώνες.

Ετσι δε διστάζουν να ταχθούν ανοιχτά υπέρ κάποιας χώρας που όπως πιστεύουν η παρουσία της θα αποφέρει κέρδη στη διοργάνωση. Με βάση αυτό το σκεπτικό οι Γάλλοι διοργανωτές προκάλεσαν τη διεθνή κατάπληξη όταν χτες τάχθηκαν ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Ιταλίας στον αγώνα μπαράζ που θα δώσει η "Σκουάντρα Ατζούρα" με τη Ρωσία διεκδικώντας μία θέση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. "Πιθανός αποκλεισμός του ιταλικού συγκροτήματος θα υποβαθμίσει σημαντικά τη διοργάνωση", εκτιμά ο γενικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ '98, Ζακ Λαμπέρτ.

"Χωρίς την Ιταλία, η διοργάνωση θα έχει πολύ μικρότερη επιτυχία. Την υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα στις αναμετρήσεις της με τη Ρωσία", είπε χαρακτηριστικά ο Λαμπέρτ, ο οποίος παραβρέθηκε στη γαλλική πρεσβεία της Ρώμης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αναμνηστικών νομισμάτων που εξέδωσε η Γαλλία για το Μουντιάλ '98.

"Στην αναμέτρηση με την Αγγλία οι απόψεις μας ήταν οι ίδιες, αλλά η παρουσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στα τελικά θα έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Αντίθετα, η Ρωσία είναι μία μέτρια ομάδα και δεν περιμένουμε πολλούς οπαδούς της στη Γαλλία", επισήμανε ο Λαμπέρτ δικαιολογώντας έτσι την προτίμησή του προς την Εθνική Ιταλίας.

  • Ο επαναληπτικός αγώνας μπαράζ ανάμεσα στη Ρωσία και την Ιταλία για μία θέση στην τελική φάση του Μουντιάλ '98, θα διεξαχθεί στις 15 Νοέμβρη στη Νάπολη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Λουτσιάνο Νιζόλα.

Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει στο Σαν Σίρο του Μιλάνου, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν στη βόρεια Ιταλία τη συγκεκριμένη περίοδο, οδήγησαν την ομοσπονδία στην απόφαση να διοργανώσει το καθοριστικό παιχνίδι στη Νάπολη, που βρίσκεται αρκετά νοτιότερα και έχει στα μέσα Νοέμβρη πολύ πιο ήπιες κλιματολογικές συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ