Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΚ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
Αγωνιστική παρουσία

Οι ηλεκτρονικές σελίδες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βρετανίας (http: //www.ourworld.compuserve.com/homepages/redweb/) φιλοδοξούν να δώσουν στους αναγνώστες τους όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες τόσο για το ίδιο το κόμμα και τις επιδιώξεις του, όσο και για βασικά πολιτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανία, αλλά και για σημαντικά διεθνή θέματα.

Στη σελίδα "Σχετικά με μας" περιγράφεται η φυσιογνωμία του κόμματος και παρουσιάζονται σημαντικά άρθρα και προκηρύξεις του ΚΚΒ. Σε ένα απ' αυτά αναφέρεται: "το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας πιστεύει ότι τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν αν βάλουμε τέλος στον καπιταλισμό και εγκαθιδρύσουμε το σοσιαλισμό", ενώ προσθέτει πως "για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται η Εργατική Τάξη και οι σύμμαχοί της να πάρουν την πολιτική, οικονομική και κρατική εξουσία από τα χέρια των καπιταλιστών, και να υπάρχει η υποστήριξη του λαού". Εδώ εξηγείται πως "υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να βάλουν τη Βρετανία στην πορεία του σοσιαλισμού", και τονίζεται πως "χρειάζεται να ενωθούν σε μια δημοκρατική αντιμονοπωλιακή συμμαχία, της οποίας θα ηγείται η Εργατική Τάξη".

Σχετικά με την ιστορία του κόμματος τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως "με τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και του σοσιαλισμού στην Ανατολική Ευρώπη, η Αστική Τάξη και μερικοί φίλοι της από το κίνημα των Τροτσκιστών έβαλαν τα δηλητηριώδη μυαλά τους να ξαναγράψουν την ιστορία. Ο μόνος στόχος τους είναι να υπονομεύσουν το σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι κομμουνιστές στο εργατικό κίνημα".

Ενας σημαντικός τομέας, όπου συγκεντρώνει την προσοχή της η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας είναι το αντιφασιστικό κίνημα. Στις ηλεκτρονικές σελίδες του ΚΚΒ βρίσκει κανείς μερικές σύντομες πληροφορίες σχετικά με το φασισμό και το ρατσισμό και στοιχεία για φασιστικές και ρατσιστικές ομάδες που υπάρχουν και δραστηριοποιούνται στη Βρετανία. Σημειώνεται πως οι φασίστες, οι ρατσιστές και οι οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν (Το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα, Το Εθνικό Μέτωπο - Εθνικοί Δημοκράτες, Κόμπατ 18, Εθνική Σοσιαλιστική Συμμαχία, Κου Κλουξ Κλαν κτλ.) πραγματοποιούν βίαιες επιθέσεις ενάντια στους μαύρους, τους Εβραίους, τους πολιτικούς, τους συνδικαλιστές, τους αντιφασίστες και οποιονδήποτε άλλον θεωρούν "εχθρό" τους.

Εκτός βέβαια από το εκλογικό μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος Βρετανίας που παρουσιάζεται σε αυτές τις σελίδες, μπορεί κανείς να βρει και μια σελίδα με επιλογές από γράμματα που έχει λάβει το κόμμα από φίλους, μέλη, αλλά και αδελφά κόμματα. Υπάρχει και μια εκτενής αναφορά στο Μάαστριχτ, για το χαρακτήρα αυτής της συνθήκης και τι ακριβώς προτείνει το ΚΚΒ, αλλά και ενδιαφέρουσες σελίδες για το ζήτημα της εκπαίδευσης.

Στη διεύθυνση http: //www.poptel.org. uk/morning - star/ υπάρχει η καθημερινή εφημερίδα του ΚΚ Βρετανίας "Μόρνινγκ Σταρ", "η μόνη αγγλόφωνη σοσιαλιστική καθημερινή εφημερίδα στον κόσμο", όπως υποστηρίζει στις ηλεκτρονικές σελίδες της.

Κ. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ