Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναπάντητα ερωτήματα για τα διαπλεκόμενα

Με αιωρούμενα τα ερωτήματα για τη διαπλοκή ηγετικών στελεχών της ΝΔ με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα συνέρχεται σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η ηγεσία του κόμματος τηρεί "σιγήν ιχθύος" τόσο στις καταγγελίες του βουλευτή του Γ. Σαλαγκούδη, όσο και στις αιτιάσεις άλλων ηγετικών στελεχών για "συμβιβασμό με τα διαπλεκόμενα". Σε κατ' ιδίαν συνομιλίες ορισμένα στελέχη δηλώνουν ότι περιμένουν να δουν αν ο Κ. Καραμανλής θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες για "ρήξη με τα διαπλεκόμενα", ενώ αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι "στην πράξη συμβιβάζεται μαζί τους". Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρόλο που γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό του κόμματός του, αποφεύγει να παρέμβει και περιορίζει τις προσπάθειες στην ενιαία έκφραση πολιτικού λόγου, έτσι ώστε συνολικά η ηγεσία να αναλαμβάνει την ευθύνη για την προώθηση των ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι με μεμονωμένες ενέργειες βουλευτών, που δημιουργούν"σύγχυση".

Ωστόσο, στην επιχείρηση αποκατάστασης του "ενιαίου πολιτικού λόγου" δε δείχνουν προθυμία να συμμετάσχουν ηγετικά στελέχη όπως οι Εβερτ, Σουφλιάς, Μάνος κ. ά. Ειδικά ο τελευταίος, έχει καταστήσει σαφές ότι θα παρεμβαίνει όπου κρίνει σκόπιμο, από τη σκοπιά βέβαια των σκληρών νεοφιλελεύθερων επιλογών, αλλά και στην προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ο τομεάρχης, Β. Μεϊμαράκης, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την προχτεσινή απειλή παραίτησης του Στ. Μάνου, δήλωσε (στον "9,84") ότι πρέπει να υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ των τομεαρχών για συγκεκριμένα θέματα "ώστε να υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος και συγκεκριμένη πολιτική άποψη". Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι "οι όποιες συζητήσεις πολιτικών εκτιμήσεων δεν αποτελούν προσωπική αιχμή και επιτρέπουν τα περιθώρια για εύρυθμη λειτουργία και στο μέλλον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ