Πέμπτη 23 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανθρωποι και υπολογιστές

Τα καλά έρχονται πολύ αργά. Αναφερόμαστε στην ταινία "Ανθρώπινη δουλεία" του Τζον Κρόμγουελ που θα παρουσιάσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.30. Πρόκειται για μια κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου αριστουργήματος του Σόμερσεστ Μομ που μιλά για τη νοσηρή επίδραση μιας σερβιτόρας σε ένα γιατρό. Μια επίδραση ολέθρια, που μετατρέπει έναν έρωτα σε πραγματική ανθρώπινη δουλεία. Με την Μπέτι Ντέιβις.

Από το SEVEN X στις 22.00 "Η πρώτη απογοήτευση" του Κάρολ Ριντ.

Πρόκειται για εξαιρετική ταινία βασισμένη στο συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Γκάχαμ Γκριν. Ταινία ευαίσθητη, που αναφέρεται στην απογοήτευση ενός μικρού αγοριού, όταν ανακαλύπτει ότι ο επίγειος θεός του ήταν δειλός, ανθρώπινος και ψεύτης. Ομως, τον είχε αγαπήσει... Με τους Ραλφ Ρίτσαρτσον και Μισέλ Μοργκάν.

Από το ΣΚΑΪ στις 22.30 "Οι Μάγισσες" του Νίκολας Ρεγκ. Ενα μικρό αγόρι, οι γονείς του οποίου έχουν σκοτωθεί σε δυστύχημα, κάνει διακοπές με τη γιαγιά του και ανακαλύπτει ότι στο ίδιο ξενοδοχείο διεξάγεται ένα συνέδριο μαγισσών, οι οποίες είναι αποφασισμένες να μετατρέψουν τα παιδιά σε ποντίκια. Το σενάριο είναι βασισμένο σε μια ιστορία του Ρόαλντ Νταλ, του συγγραφέα που έχει αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς αναγνώστες. Με την Αντζέλικα Χιούστον.

Από το STAR στις 23.00 "Ρόμποκοπ" του Πολ Βερχόφεν.

Θα δούμε μια περιπέτεια στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, όπου λανσάρεται ένα νέο μοντέλο, ένας αστυνομικός που είναι μισός ρομπότ και μισός άνθρωπος. Εξανθρωπίζεται το κομπιούτερ ή ο άνθρωπος γίνεται... υπολογιστής; Πρόκειται για ταινία γεμάτη βία, με δυναμική σκηνοθεσία, καταχθόνιο χιούμορ, ρεαλισμό. Με τον Πίτερ Γουέλερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ