Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΫΛΑΝΔΗ
Βαθαίνει η οικονομική και πολιτική κρίση

ΜΠΑΝΓΚΟΝΓΚ. -

Οι διαδηλώσεις και οι απεργίες πείνας κατά του πρωθυπουργού Τσαβαλίτ Γιονγκτσάιγιουντ πήραν χτες την τροπή άσκησης πίεσης προς το δεύτερο, μεγαλύτερο, "Κόμμα της Εθνικής Ανάπτυξης". Οι διαδηλωτές θεώρησαν ανώφελη τη συνέχιση των πορειών διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της κυβέρνησης του ανένδοτου πρωθυπουργού και άρχισαν τις συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του Τσατιτσάι Τσουνχαβάν (πρώην πρωθυπουργού) και ηγέτη του "Κόμματος της Εθνικής Ανάπτυξης" το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κατά δύναμη από τις έξι πολιτικές παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση Γιονγκτσάιγιουντ.

Κεντρικό σύνθημα των χτεσινών διαδηλώσεων έξω από το σπίτι του Τσουνχαβάν ήταν η απόσυρση του "Κόμματος της Εθνικής Ανάπτυξης" από τον συνασπισμό ώστε να πέσει η κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, ένα μικρό πλήθος περίπου 200 διαδηλωτών συνέχισε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τοΚυβερνητικό Μέγαρο, ενώ χτεσινά δημοσιεύματα της ταϋλανδέζικης εφημερίδας "ΤΗΕ NATION" έφεραν τον πρωθυπουργό να αναζητεί νέα πολιτική ηγεσία για το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο σημερινός υπουργός Θανόνγκ Μπιτάγια φέρεται έτοιμος να παραιτηθεί από το αξίωμά του μετά από έντονες διαφωνίες με τον κυβερνητικό συνασπισμό.Αλλα δημοσιεύματα εφημερίδων υποστήριζαν ότι το εξωτερικό χρέος της Ταϋλάνδης αυξήθηκε περί τα 4,6 δισ. δολάρια μέσα στη βδομάδα που διανύουμε εξαιτίας της σοβαρής οικονομικής κρίσης που μεταξύ άλλων οδηγεί σε νέα ελεύθερη πτώση το εθνικό νόμισμα (μπαχτ) έναντι του αμερικανικού δολαρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ