Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Με τα δίπτυχα του αγώνα στη μάχη της ενημέρωσης
  • Οχι στην αδράνεια, στην ανοχή και τη σιωπή
  • Αγώνας ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων"
  • Αγώνας για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, όχι στη διεύρυνσή του

Με δύο ενημερωτικά δίπτυχα φυλλάδια ξεδιπλώνει η ΕΕΔΥΕ την "ειρηνική" της επίθεση, για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και τη δραστηριοποίησή του για να μην περάσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιβάλλονται από το ΝΑΤΟ, το οποίο γίνεται σήμερα απροκάλυπτα πιο επιθετικό.

ΝΑΤΟ: ο εχθρός της ειρήνης και των λαών

Στο πρώτο γίνεται αναφορά για το ΝΑΤΟ και τον ρόλο του, που αποτελεί εχθρό των λαών και της ειρήνης. Ανάμεσα στα άλλα τονίζονται τα εξής: "Μετά το 1991 και την εξάλειψη του "αντίπαλου δέους" διαψεύστηκαν όποιες ελπίδες, στην ουσία αυταπάτες, των καλοπροαίρετων ανθρώπων, για απενεργοποίηση του ΝΑΤΟ μιας και δεν υπάρχει πια ο υποτιθέμενος κίνδυνός εξ ανατολάς. Ετσι έχουμε πιο έντονη επιθετική δραστηριότητα της συμμαχίας και ουσιαστικά επιβολή της παντοκρατορίας της "Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης".

Μερικά ενδεικτικά μόνο παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά:

  • Το 1991 ο πόλεμος του Περσικού κόλπου θα αποτελέσει τη δοκιμή του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ με την ανοχή του ΟΗΕ που γίνεται πλέον υποχείριό του. Ταυτόχρονα γίνεται και γενική δοκιμή υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων και καταδικάζεται στο θάνατο και την πείνα ο άμαχος ιρακινός πληθυσμός ενώ για το αντιδραστικό καθεστώς του Σαντάμ υπάρχει ανοχή.
  • Πριν καλά καλά τελειώσει αυτός ο πόλεμος είχε ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται ένας νέος με την ανάμειξη των ιμπεριαλιστών, κυρίως των Γερμανών και των ΗΠΑ, στη Γιουγκοσλαβία. Υποθάλποντας στην αρχή τις θρησκευτικές και άλλες διαφορές, την οδήγησαν στο διαμελισμό και στον αλληλοσπαραγμό. Με το πιστόλι στον κρόταφο υπογράφτηκε η συμφωνία του Ντέιτον που οδήγησε στην κατοχή της Βοσνίας από 60.000 ΝΑΤΟικούς στρατιώτες και φτάσαμε με την ανοχή του ΟΗΕ μέχρι και στο βομβαρδισμό του Σαράγιεβο από το ΝΑΤΟ.
  • Είναι γνωστή η "ανθρωπιστική βοήθεια" στη Σομαλία.
  • Η εισβολή στη γειτονική Αλβανία με το μανδύα της στρατιωτικής ανθρωπιστικής βοήθειας καθώς και η παρουσία χιλιάδων Αμερικανών του κατ' επίφαση "Συνεταιρισμού για την Ειρήνη" στην ΠΓΔΜ επιβεβαιώνουν τους κινδύνους για μια γενικευμένη διένεξη στα Βαλκάνια.
  • Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παρέχουν ουσιαστική στήριξη στο στρατοκρατορικό καθεστώς της Τουρκίας και τις διεκδικήσεις του στο Αιγαίο και την Κύπρο, ενώ δε λέει κουβέντα για τη γενοκτονία του κουρδικού λαού. Την ίδια τακτική ακολουθεί και στη Μέση Ανατολή στηρίζοντας το Ισραήλ".

Σχετικά με τη θέση της Ελλάδας επισημαίνεται ότι: "βρίσκεται σε θέση πλήρους υποτέλειας και ουσιαστικά με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση που οι Αμερικανονατοϊκοί χρησιμοποιούν όπως θέλουν κάθε φορά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα εγκληματικά τους σχέδια κατά των λαών της περιοχής". Καταλήγοντας η ΕΕΔΥΕ καλεί όλο τον λαό να μην αδρανήσει, να μην ανεχτεί και να μην σιωπήσει. Η απάντηση είναι μόνο μια, αγώνας ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Αντίσταση στη Νέα Τάξη, αγώνας για ειρήνη, φιλία, ισότιμη συνεργασίαΤο δεύτερο ενημερωτικό φυλλάδιο αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για το Αιγαίο και την Κύπρο. Τονίζονται τα εξής: "Η αλήθεια είναι ότι πίσω από τις ελληνοτουρκικές διαφορές βρίσκονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που τις υποδαυλίζουν, αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις σοβινιστικές βλέψεις της άρχουσας τάξης της Τουρκίας για να επιβάλουν τη δική τους επιδιαιτησία και πλήρη κυριαρχία στην περιοχή.

Ενα σημαντικό μέρος προώθησης αυτών των σχεδίων είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου, η ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου ώστε η περιοχή να βρίσκεται κάτω από την απόλυτη κυριαρχία.

Μπροστά στο ψεύτικο δίλημμα ένταση, οξύτητα, θερμό επεισόδιο ή μια ειρήνη της υποδούλωσης στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα απαντά:

Ζήτω η φιλία και ο κοινός αγώνας των λαών.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαδεμένη τράπουλα (2019-12-17 00:00:00.0)
Οι εξελίξεις στην περιοχή, οι θέσεις του ΚΚΕ και η στάση των άλλων κομμάτων (2019-06-22 00:00:00.0)
Κοινή ανακοίνωση ενάντια στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (2016-03-09 00:00:00.0)
Ενάντια στην υποτέλεια (1997-01-12 00:00:00.0)
Προς μια ντε φάκτο διχοτόμηση; (1996-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ