Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ - αλλαγές και προβλήματα με τη "συνεργασία"

Η αποκάλυψη των συναλλαγών και παζαρεμάτων της ηγεσίας του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, για την κεντροαριστερή συνεργασία, με προϋπόθεση την υπερψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου "Καποδίστριας" οξύνει τις τριβές και αντιπαραθέσεις στα πλαίσια του Συνασπισμού.

Ετσι, με δεδομένα το μεγάλο ποσοστό των μελών της ΚΠΕ και, περισσότερο, των οπαδών του ΣΥΝ που αντιδρούν στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και την απόφαση της ηγεσίας του Κόμματος να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του Κόμματος που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, προβληματίζονται για τη στάση τους κατά την ψηφοφορία στη βουλή: Αν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο ενάντια στη θέση τους ή θα απέχουν από την ψηφοφορία, τελικά.

Είναι γνωστό, πως έξι από τους βουλευτές του ΣΥΝ, για δικούς του λόγους ο καθένας, αντιτάχτηκαν στην υπερψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο διαπίστωσαν ότι είναι αντίθετο στα συμφέροντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκτός αυτού, εξέφρασαν την άποψη, πως η υπερψήφιση του "Καποδίστρια" θα αποκάλυπτε τη στήριξη της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον. Ενώ, από τους θιασώτες του "Καποδίστρια", προβαλλόταν, ότι η υπερψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου είναι προϋπόθεση για την κεντροαριστερή συνεργασία καθώς, όπως επισήμαιναν, η καταψήφιση θα τίναζε στον αέρα τη συνεργασία, όπου αυτή μπορεί να γίνει!

Ακριβώς, σ' αυτή τη βάση η Μ. Δαμανάκη ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΝ, τις τελευταίες μέρες, έχει επιδοθεί, μέσα και έξω από τη Βουλή, σε μια επιχείρηση εξωραϊσμού του νομοσχεδίου. Εφτασε στο σημείο, μάλιστα, να καλύπτει την κυβέρνηση Σημίτη και τις αντιδημοκρατικές αυταρχικές μεθοδεύσεις της για την επιβολή του "Καποδίστρια", κάνοντας λόγο για διάλογο που "έγινε ανάμεσα στο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ" και για ευθύνες της ΤΑ για τα στραβά του νομοσχεδίου!

Αυτές οι ενέργειες που αποκαλύπτουν ακόμα περισσότερο το ρόλο του ΣΥΝ, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα σε βουλευτές του που τάχθηκαν κατά του νομοσχεδίου στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ του Κόμματός τους. Εκτός, αυτού, βαραίνει στην τελική στάση τους το γεγονός ότι παρουσιάζονται ανακόλουθοι, εφ' όσον υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνούν, την ίδια ώρα που εγκαλούν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την κομματική πειθαρχία που επέβαλε, για να υποχρεώσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στα "στενάχωρα" με το νέο χρόνο (1998-01-11 00:00:00.0)
Δεκανίκι για τον "Καποδίστρια" (1997-10-25 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις και παρασκήνιο (1997-10-21 00:00:00.0)
Ετοιμοι για κεντροαριστερή συνεργασία (1997-10-14 00:00:00.0)
Πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική (1997-09-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ