Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται"

Με το γνώριμο από όλες τις κυβερνήσεις μοτίβο επιβολής αυταρχικών μεθόδων, ότι "υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται", οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που κλήθηκαν να απαντήσουν στην Επερώτηση, έδωσαν το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης. Προσπαθώντας να αντικρούσουν τις καταγγελίες των βουλευτών του ΚΚΕ, δήλωσαν ότι τα συγκεκριμένα κρούσματα ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις, που δε χαρακτηρίζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική.

Ο Ε. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, είπε ότι ήταν "ευθεία και μετωπική επίθεση και προσβολή της έννομης τάξης του κράτους εκ μέρους εκείνων που κόβουν την Ελλάδα στη μέση, κλείνοντας τους δρόμους". Εσπευσε δε να τις αποδώσει στο ΚΚΕ, παραγνωρίζοντας τα οξυμένα προβλήματα που οδήγησαν τους αγρότες στο δρόμο. Επανέλαβε τη θέση του ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα της αναστολής της δίωξης των αγροτών, μόνο εάν αυτοί υποβάλουν "δήλωση μετανοίας" ότι δε θα ξαναβγούν στο δρόμο. Εντύπωση προκάλεσε η δικαιολογία που επικαλέστηκε ο υπουργός για την ενεργοποίηση χουντικών νόμων για τη δίωξη των αγροτών, λέγοντας ότι "όσοι νόμοι είναι καλοί, τους κράτησε το κράτος".

Κάνοντας σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει τους αγρότες ομήρους, είπε πως οι υποθέσεις θα κριθούν στα Εφετεία, παρόλο που αναγκάστηκε να πει ότι ως νομικός "δε συμφωνεί με τη δήμευση των τρακτέρ", που αποφάσισε το δικαστήριο της Αρτας.

Ο Γ. Ρωμαίος επιχείρησε να εμφανίσει τα καταγγελλόμενα περιστατικά ως μεμονωμένα, λέγοντας ότι η Αστυνομία σήμερα δεν ασχολείται με παρακολουθήσεις συνδικαλιστών και πολιτών. Ομως προανήγγειλε παρέμβαση για περαιτέρω χτύπημα του δικαιώματος της διαδήλωσης, λέγοντας ότι η Αστυνομία δέχεται παράπονα "γιατί δε διασφαλίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών", όταν γίνονται πορείες και διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ