Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑΣ
Να καταργηθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Καταθέσαμε τη συγκεκριμένη Επερώτηση, γιατί νομίζουμε ότι τα πράγματα έχουν φτάσει αν όχι στο απροχώρητο, σε ένα σημείο που μπορεί να πει κανείς μέχρι εδώ και μη παρέκει,υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Στρ. Κόρακας,τονίζοντας ότι "δεν είμαστε εμείς που έχουμε φαντασιώσεις ή βλέπουμε φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά η κυβέρνηση, που επαναφέρει δυστυχώς τα φαντάσματα του παρελθόντος". Μάλιστα τόνισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, πρώτοι οι βουλευτές του θα έφερναν τέτοιες Επερωτήσεις στη Βουλή.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κρούσματα αυταρχισμού που παρατηρούνται, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί δρουν έτσι ανάλογα με τη διαπαιδαγώγησή τους και τις εντολές που παίρνουν και συγκεκριμένα υπογράμμισε:

"Εχουμε τις επιχειρήσεις κατά των Τσιγγάνων και των οικισμών τους, έχουμε την εν ψυχρώ εκτέλεση του Τσιγγάνου Α. Μουράτη μπροστά στα μάτια του γιου του. Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα;

Εχουμε δει το πώς αντιμετωπίζονται πολλές φορές οι λαθρομετανάστες, έχουμε ρατσισμούς, ξυλοδαρμούς, έχουμε τον ξυλοδαρμό δύο μαθητών της ΚΝΕ από ομάδα αστυνομικών, έχουμε τη σύλληψη δεκατεσσάρων μελών της ΚΝΕ στο Πολυτεχνείο. Εχουμε επίσης ξυλοδαρμό δημοσιογράφων για να μην καταγράψουν την επίθεση δολιοφθοράς κατά των τρακτέρ από την πλευρά της Αστυνομίας".

Αφού ανέφερε και άλλες περιπτώσεις αυταρχικών κρουσμάτων, τόνισε:

"Σε όλες τις κινητοποιήσεις έχουμε μία επιβλητική παρουσία των αστυνομικών και προκλητική, ορισμένες φορές και επεμβάσεις. Εχει αποδειχτεί ότι όταν σε τέτοιες συγκεντρώσεις, πορείες εργαζομένων κτλ. δεν προκαλεί, δεν εμφανίζεται η Αστυνομία, δεν έχουμε και επεισόδια. Με την ευκαιρία αυτή ζητάμε άλλη μία φορά να καταργηθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να περάσει η Αστυνομία στο υπουργείο Εσωτερικών και το Λιμενικό και η Πυροσβεστική να περάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ