Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΠΟΥΤΑΣ
Πρωτόγνωρο κύμα αυταρχισμού κατά των αγροτών

Ολα τα γεγονότα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έπιασε το βούρδουλα και αρχίζει για πρώτη φορά να εφαρμόζει μεθόδους και να παίρνει αποφάσεις που δε ζήσαμε ούτε στο παρελθόν,τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής Β. Μπούτας και υπογράμμισε:

"Για πρώτη φορά καταδικάζονται αγρότες για ηθική αυτουργία, για πρώτη φορά έχουμε τέτοια μαζικότητα σε δίκες αγροτών, για πρώτη φορά έχουμε μηνύσεις από τη μεριά του ΟΣΕ και από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας για αξίωση αποζημιώσεων μεγάλων ποσών από τη συντονιστική επιτροπή, με τις οποίες επιχειρείται η οικονομική εξόντωση. Για πρώτη φορά με τέτοια σπουδή έχουμε εφαρμογή χουντικών νόμων απαγόρευσης και κυκλοφορίας των αγροτικών μηχανημάτων στους εθνικούς δρόμους. Γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό, όπου καθ' υπόδειξιν της κυβέρνησης οι πρόεδροι των νοσοκομείων βγήκαν και είπαν ψέματα ότι υπάρχουν προβλήματα τροφοδοσίας κτλ. Είχαμε για πρώτη φορά συλλήψεις μελών συντονιστικών επιτροπών, όπως στη Θεσσαλονίκη και στη Βοιωτία, και είχαμε για πρώτη φορά τέτοια έκταση σε καταστροφές στα αγροτικά μηχανήματα. Για πρώτη φορά είχαμε "εισβολή" πέντε χιλιάδων αστυνομικών στη Θεσσαλία, λες και οι αγρότες ήταν οι αντίπαλοι, οι εχθροί της πατρίδας".

Ο Β. Μπούτας ανέφερε και το παράδειγμα της καταγγελίας του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ο οποίος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στην προχτεσινή απεργιακή συγκέντρωση κατάγγειλε την παρακολούθηση προηγούμενης σύσκεψης από όργανα της τάξης που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Και κατέληξε:

"Αυτός ο αυταρχικός κατήφορος πιστεύουμε ότι θα παρασύρει πρώτα και κύρια την κυβέρνηση, γιατί ο λαός αυτό έδειξε, και τα προηγούμενα χρόνια στις "μαύρες" εποχές, όταν είχαμε τέτοιες καταστάσεις, ότι τους έβαζε στην μπάντα. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγρότες θα βρουν τον τρόπο να εξουδετερώσουν την όποια σπουδή της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ