Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Ν. Ιωνία,έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, απαντούν σήμερα, οι δήμαρχοι, κοινοτάρχες και κάτοικοι του Νομού Θεσσαλονίκης, στα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης των κοινοτήτων. Η απόφαση πάρθηκε σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή του νομού κατά των αναγκαστικών συνενώσεων. Στα πλαίσια των αντιδράσεών τους αποφασίστηκε επίσης η κατάληψη της Περιφέρειας την ερχόμενη βδομάδα και η διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, στις 16 του Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν για τρίτη μέρα την κατάληψη της Εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας Ευήνου ποταμού, οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ευηνοχωρίου, Αγ. Γεωργίου, Κουδουνίου, Περιθωρίου και Γαλατά.Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την αναγκαστική συνένωση των χωριών τους με άλλους δήμους και ζητούν να δημιουργήσουν έναν αυτόνομο δήμο με έδρα το Ευηνοχώρι.

  • Τη συνένωσή τους σε έναν δήμο ζητούν, με ανακοίνωσή τους, τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων Κασάνων, Αφρατίου, Νιπιδίτου, Καραβάδου, Παναγιάς, Ξενιάκου και Εμπάρου του νομού Ηρακλείου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ