Σάββατο 25 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο

Τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στις αεροπορικές πτήσεις από και προς τα Γιάννενα, επισημαίνει σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.

Στην Ερώτηση, που απευθύνει στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες έγιναν οι πρώτες ματαιώσεις λόγω καιρικών συνθηκών (ομίχλη, άνεμος κλπ). Από τον Οκτώβρη μέχρι και το Μάη γίνονται πολλές ματαιώσεις και μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες και να απομονώνεται η Βορειοδυτική Ελλάδα. Σαν αιτία των ματαιώσεων προβάλλεται η έλλειψη συστήματος προσγείωσης σε συνθήκες ομίχλης στο αεροδρόμιο. Η κατάσταση δυσκολεύει, καθώς οι πτήσεις είναι λίγες και τα αεροσκάφη μικρά.

Ο Απ. Τασούλας ερωτά τον υπουργό Τ. Μαντέλη: Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι ματαίωσης των πτήσεων; Γιατί η "Ολυμπιακή" δεν πυκνώνει τις πτήσεις από και προς τα Γιάννενα; Γιατί δε γίνονται πτήσεις από και προς το εξωτερικό, ιδίως από και προς τη Γερμανία; Γιατί δεν εγκατέστησε η κυβέρνηση σύγχρονα συστήματα προσγείωσης και πότε θα τα εγκαταστήσει; Αν δεν υπάρχει τέτοια τεχνική δυνατότητα, σκέφτεται η κυβέρνηση να κατασκευάσει άλλο αεροδρόμιο στα Γιάννενα σε κατάλληλη θέση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ