Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χρειάζονται μέτρα στήριξης των πολυτέκνων

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, με αφορμή την επέτειο για τους πολύτεκνους

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στις πολύτεκνες οικογένειες, τονίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την επέτειο των πολυτέκνων, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ παλεύει, υποστήριξε και υποστηρίζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Η Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της προς την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας, τονίζει συγκεκριμένα:

"Η σημερινή επέτειος των πολυτέκνων βρίσκει το λαό μας μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης ενάντια στο βιοτικό επίπεδο και στα δικαιώματά του.

Η σταδιακή αφαίρεση στοιχειωδών κατακτήσεών σας, που έγινε μέσω της κατάργησης των φοροαπαλλαγών, οι προκλητικές δηλώσεις των συμβούλων του πρωθυπουργού και γενικά της κυβέρνησης, "δε γεννούμε, αλλά και δεν πεθαίνουμε", δεν προμηνύει τίποτα καλό για την εργατική οικογένεια και ιδιαίτερα για την πολύτεκνη.

Το δημογραφικό είναι κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα, που για να λυθεί χρειάζεται φιλολαϊκή πολιτική. Η λύση του δε χωράει σε προγράμματα σύγκλισης, σε πολιτικές λιτότητας και χτυπήματος των εργατικών κατακτήσεων. Δε χωράει στους δήθεν μονόδρομους του Μάαστριχτ και των Συνθηκών Αμστερνταμ και Σένγκεν, που στόχο έχουν να υποτάξουν τους εργαζόμενους και να τους μετατρέψουν σε φτηνή εργατική δύναμη χωρίς πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η λύση του δημογραφικού προβλήματος μπορεί ν' αντιμετωπιστεί μόνο με μέτρα στήριξης της εργατικής οικογένειας, με φτηνή κατοικία, με πυκνά δίκτυα κρατικών βρεφονηπιακών σταθμών, με δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, με μισθούς και μεροκάματα που θα διασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και πολιτιστικής ανάπτυξης.

Το ΚΚΕ πάλευε και παλεύει, υποστήριξε και υποστηρίζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η σημερινή μέρα είναι μια ευκαιρία ανάδειξης των προβλημάτων σας, αλλά και διεκδίκησης λύσεων μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για ένα καλύτερο αύριο.

Το ΚΚΕ θα είναι πάντα δίπλα σας, στα προβλήματα και στους αγώνες σας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ