Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Μελέτη για ενίσχυση των βιομηχάνων

Μείωση των αυτοαπασχολούμενων, συρρίκνωση της δημόσιας διοίκησης, δημιουργία θετικού κλίματος για την είσοδο των πολυεθνικών στη χώρα, στροφή στη δημιουργία μικρών "ευέλικτων" επιχειρήσεων, ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, σπάσιμο των κρατικών μονοπωλίων, ενίσχυση της προσπάθειας των επιχειρήσεων για τη μείωση του μοναδιαίου κόστους παραγωγής, συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα και ταυτοχρόνως προτάσεις για την ελληνική βιομηχανία που περιλαμβάνονται στο έργο: "Το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας".

Το εν λόγω "έργο" είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του σημερινού πρωθυπουργού Κ. Σημίτη το 1995, όταν από τη θέση του υπουργού Βιομηχανίας ανέθεσε την παραπάνω έρευνα - μελέτη σε ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Χ. Πιτέλη και το οποίο ολοκληρώθηκε προσφάτως, ενώ χθες παρουσιάστηκε στο ΕΒΕΑ με την παρουσία και της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης καθώς και εκπροσώπων του ΣΕΒ. Ουσιαστικά πρόκειται για το γενικότερο και γνωστό πλαίσιο, πλέον και στην πράξη, που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και που εστιάζεταιστη στήριξη των επιχειρήσεων όχι με την παροχή άμεσων επιδοτήσεων, αλλά με την ύπαρξη γενικότερων "κινήτρων" που σχετίζονται με την εν γένει οικονομική δραστηριότητα.

Οπως μάλιστα αναφέρεται στα σχετικά έντυπα που δημοσιοποιήθηκαν χθες, για το "έργο" αυτό εργάστηκαν 200 περίπου επιστήμονες, οι οποίοι προφανώς θα πληρώθηκαν και αδρά, για να πουν για πολλοστή φορά τα όσα ακριβώς έχει υποδείξει κατά γράμμα η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ