Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Αχελώος εκτός κοινοτικών χρηματοδοτήσεων!

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για την πορεία του έργου κάτω από τις συνθήκες αυτές

Το σοβαρό θέμα του αποκλεισμού του έργου της εκτροπής του Αχελώου από τα κοινοτικά προγράμματα, που μπαίνει έτσι σε νέες περιπέτειες, θέτουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας,Αχιλλέας Κανταρτζής και Νίκος Γκατζής.

Στην Ερώτησή τους, που απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Οικονομίας, οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν: "Παρά το γεγονός ότι ορισμένες κοινοπραξίες εργολάβων έχουν υπογράψει συμβάσεις και έχουν αναλάβει διάφορα τμήματα κατασκευής του έργου για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού και ενώ το έργο ήταν ενταγμένο εδώ και τέσσερα χρόνια στα συγχρηματοδοτούμενα από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης προγράμματα με ποσό 70 δισ. δρχ. περίπου, μετά από παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το έργο αφαιρέθηκε και κατά συνέπεια το ποσό των 70 δισ. δρχ. θα πρέπει να καλυφθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Επενδύσεων".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν στη συνέχεια τα εξής καίρια ερωτήματα:

  • Ποιοι είναι οι λόγοι του αποκλεισμού του έργου από τα κοινοτικά προγράμματα;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το έργο από τους κρατικούς πόρους και συγκεκριμένα τι ποσό θα διατεθεί το 1998, καθώς και σε καθένα από τα επόμενα χρόνια;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ