Κυριακή 2 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ - ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Η νέα
δομή του ΝΑΤΟ απειλή για τους λαούς της περιοχής

Παρέμβαση χτες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις στρατιωτικές ασκήσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Αρχίζει σήμερα στην Κρήτη βαλκανική διάσκεψη - παζάρι, μέσα σε ένα κλίμα συσκότισης της πραγματικότητας και προσπάθειας εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Οι μέρες που προηγήθηκαν ήταν μεστές από γεγονότα, αποκαλύψεις, επιβεβαιωτικές των ανησυχιών του ΚΚΕ.

Το Αιγαίο ήδη έχει μοιραστεί στα πλαίσια της νέας δομής του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση υπέγραψε τη νέα δομή, τα άλλα κόμματα συμφώνησαν. Τώρα στήνεται το σκηνικό για να βρεθεί τρόπος να το χωνέψουν οι λαοί. Σημαντικές επισημάνσεις για τα Ελληνοτουρκικά, τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, τις στρατιωτικές ασκήσεις έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,κατά την περιοδεία της σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Το Αιγαίο έχει επίσημα περάσει σε πλήρη αμερικανική κυριαρχία - ιδιοκτησία, επισήμανε. Ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός βρίσκονται κάτω από την τρομοκρατική δράση των ΗΠΑ με την ανοχή των Ευρωπαίων συμμάχων και διατρέχουν τον κίνδυνο να συρθούν σε τυχοδιωκτικές ενέργειες για τα συμφέροντα των ηγετικών τους τάξεων, για να πληρώσουν οι ίδιοι τελικά, όπως και στο παρελθόν.

Ούτε τα εξοπλιστικά προγράμματα - μαμούθ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ούτε οι στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, ούτε τα διεθνή δικαστήρια και οι διαμεσολαβητές, ούτε η φιλία των Ελλήνων και Τούρκων πλουτοκρατών θα εξασφαλίσουν ειρήνη και ευημερία στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας,κατέληξε η ΓΓ του Κόμματος. Η ειρήνη και η αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ο σεβασμός των συνόρων, περνούν μέσα από τις κατακτήσεις και τα αποτελέσματα του αγώνα εναντίον της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων, στην περιοχή, εναντίον της φιλονατοϊκής πολιτικής που ακολουθούν οι ηγεσίες και των δύο χωρών. Γι' αυτό και απαιτείται ανάλογη συσπείρωση δυνάμεων.


ΣΕΛ.  3,    10

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ